Ivan Jurić

 LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA Lapresse/Ddp Usa/Profimedia
18. KOLO SERIE A

Moro asistent u pobjedi, neočekivan poraz za HR dvojac: ‘Danas smo propali, tempo nam je u padu‘

Nakon spektakularne pobjede nad Milanom u Kupu, hrvatskog stručnjaka dočekao je ‘hladan tuš‘
Piše: HINA/SNObjavljeno: 15. siječanj 2023. 17:44

Nakon spektakularne pobjede nad Milanom u Kupu Italije, hrvatskog stručnjaka Ivana Jurića dočekao je znatno nesretniji scenarij u 18. kolu talijanskog prvenstva. Njegov Torino ostao je poražen 0:1 na domaćem terenu od Spezije, do ovog kola 17. momčadi na ligaškoj ljestvici. Nikola Vlašić odigrao je cijeli susret.

Jedini pogodak stigao je s bijele točke. U 28. minuti branič Koffi Djidji igrao je rukom u svom 16-ercu, a M‘Bala Nzola iskoristio je kazneni udarac za svoj deveti pogodak u sezoni, te sada dijeli drugo mjesto na listi strijelaca s Lautarom Martinezom (Inter), dok je Victor Osimhen vodeći s 12. Hrvatski reprezentativac Vlašić dvaput je zapucao prema vratima, no samo jednom u okvir, a tu spremno je dočekao vratar Dragowski. Vlašić je pokušao nanijeti štetu protivnicima i s nekoliko ubačaja, ali uglavnom je to bila samozatajna njegova predstava. Posljednji ligaški pogodak zabio je u studenom.

- Nedostajalo nam je energije, a to znači da smo bili maksimalno izloženi riziku. Znao sam da je Spezia čvrsta momčad s fizički moćnim igračima. Nismo bili dovoljno brzi i fluidni, tempo nam je samo padao. Danas smo propali, dosta toga otežala nam je činjenica da smo odigrali četiri utakmice u deset dana, uključujući jednu od 120 minuta - kazao je Jurić nakon poraza za DAZN.

Neizostavni Torinov veznjak Saša Lukić izašao je s terena zbog ozljede u 46. minuti, što je dodatna loša vijest za hrvatskog stručnjaka.

- Bojao sam se toga, sigurno je da moramo djelovati na tržištu - poručio je Jurić, koji je sada na 10. mjestu ljestvice s 23 boda.

Lazio pobijedio sa 1-0 Sassuolo čime je ostao u utrci za prve četiri pozicije na ljestvici. Lazio dolazi u vodstvo u prvom poluvremenu kada je Mattia Zaccagni realizirao jedananesterac nakon što je Jeremy Toljan dodirnuo loptu u šesnaestercu. Felipe Anderson je povisio na 2-0 u sudačkoj nadoknadi na kraju utakmice.

Pobjeda znači da Lazio ostaje peti na ljestvici sa 34 boda, tri manje od Intera i tri više od Atalante i AS Rome, koji igraju kasnije u nedjelju. Sassuolo, koji je izgubio zadnje četiri utakmice u prvenstvu, na 16. je mjestu na ljestvici sa 16 bodova iz 18 utakmica.

Hrvatski veznjak, bivši kapetan mlade reprezentacije Nikola Moro bio je asistent za prvi pogodak Bologne u 2-1 (0-1) gostujućoj pobjedi protiv Udinesea u susretu 18. kola talijanskog nogometnog prvenstva.

Moro, koji je odigrao čitav susret za Bolognu, u 59. je minuti okomitom loptom uposlio Sansonea koji je preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora poravnao na 1-1. Prethodno je Beto u 10. minuti doveo Udinese u prednost, da bi potpuni preokret osigurao Posch golom u 80. minuti.

Bologna je s ova tri boda skočila na 11. mjesto sa 22 boda, tri manje od osmog Udinesea.

Peti Lazio ima 34 boda, dok je Sassuolo, za kojega je Martin Erlić igrao do 85. minute, 17. sa 16 bodova.

Linker
09. svibanj 2024 15:23