Stefano Pioli

 MATTEO BOTTANELLI Nurphoto Via Afp
SMJENA NA KLUPI

Milan na kraju sezone traži novog trenera, među kandidatima i trener koji nikada nije bio u Europi

Sve je izglednije da će Stefano Pioli na koncu ove sezone nakon pet godina napustiti klupu Milana
Piše: HinaObjavljeno: 14. svibanj 2024. 13:17

Sve je izglednije kako će Stefano Pioli (58) na koncu ove sezone nakon pet godina napustiti klupu Milana.

Premda je na klupi "Rossonera" osvojio Scudetto i igrao polufinale Lige prvaka, Pioli je prekrižen i na San Siru su krenuli u potragu za novim strategom.

Talijanski mediji pišu kako je glavni kandidat Sergio Conceicao koji trenutačno vodi Porto. Portugalac je od 2017. na klupi Porta i nagađa se kako će ove sezone napustiti stadion Dragao. Porto je nedavno dobio novog predsjednika, nakon 42 godine vladavina Jorgea Nuna Pinta da Coste, novi predsjednik Porta je 46-godišnji Andre Villas-Boas, bivši trener Chelseaja, Tottenhama, Zenita i Marseillea. Villas-Boas je jedinu sezonu trenirao i Porto, a sada je predsjednik kluba.

Villas-Boas je tijekom svoje kampanje obećao da će angažirati bivšeg španjolskog reprezentativnog vratara Andonija Zubizaretu kao sportskog direktora, a bivšeg portugalskog braniča Jorgea Costu za voditelja nogometnog odjela. Nagađa se kako će potražiti i novog trenera.

Talijani pišu kako su među kandidatima za posao u Milanu i Argentinac Marcelo Gallardo (48), Španjolac Julen Lopetegui (57), te Portugalac Paulo Fonseca (51).

Gallardo nikada nije bio trener u Europi, nedavno je dobio otkaz u Al-Ittihadu, a trenirao je i urugvajski Nacional, te argentinskog velikana River Plate. Julen Lopetegui je već bio na korak do klupe Milana, no protiv njegova dolaska su prosvjedovali navijači. Posljednje je trenirao Wolverhampton, a vodio je i Real Madrid, španjolsku reprezentaciju, Sevillu i Porto. Paulo Fonseca trenutačno vodi Lille, a trenirao je i Romu, Šahtar, Porto....

Linker
14. svibanj 2024 13:18