Antonio Balasco/ipa Sport/ipa-/pa Images/profimedia
TEŽAK UDARAC

Katastrofa velikana: ‘Apsurdno, ali bili smo bolji s igračima koji ne igraju često, moramo razmisliti o svemu‘

‘Želim se ispričati navijačima, do kraja su nam pokušavali pružiti ruku i nisu to zaslužili‘
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 20. prosinac 2023. 13:14

Nastavilo se prokletstvo Napolija u Coppa Italiji. Treću godinu za redom momčad Napolitanaca poražena je na samom početku svoje kampanje u Kupu, a ovoga puta pretrpjeli su najteži poraz do sada. Na svojem Diego Armando Maradona stadionu prošlogodišnji prvaci Italije doživjeli su pravu katastrofu, ispraćeni su s četiri pogotka u svojoj mreži, momčad Frosinonea slavila je rezultatom 4:0.

Ugledna Gazetta della Sport odgovornost je prebacila na zvjezdani dvojac, Kviču Kvaratškeliju i Victora Osimhena, okarakterizirajući njihove partije kao "sramotne". Spomenuti igrači nisu započeli susret, trener Walter Mazzarri izveo je rotirajući sastav, a za susret zbog ozljeda nisu konkurirali Eljif Elmas, Piotr Zielinski, Frank Anguissa i Mathias Olivera.

Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka, a ubrzo u nastavku Mazzarri je na teren poslao svoje najjače snage, da bi se upravo tad utakmica rasplamsala u korist gostiju. Pogodak za vodstvo postigao je Enzo Barrenechea, tako što je veznjak neometano glavom pospremio loptu iz kornera. Ubrzo je bilo 2:0, samo pet minuta kasnije prekratku povratnu loptu poslao je Giovanni Di Lorenzo, nakon čega je Giuseppe Caso izašao jedan na jedan s vratarom i udvostručio vodstvo. U sudačkoj nadoknadi Napoli je još dvaput kapitulirao, Walid Cheddira i Abdou Harroui postavili su konačan rezultat utakmice.

Mazzari se nakon utakmice obratio navijačima.

- Želim se ispričati navijačima, do kraja su nam pokušavali pružiti ruku i nisu to zaslužili. Ne sviđa mi se kako smo završili utakmicu i o tome ćemo zajedno razmišljati sutra - rekao je Mazzarri za Mediaset.

- Možda igrači iz prve postave nisu navikli ulaziti s klupe. Apsurdno, ali bili smo bolji s dečkima koji ne igraju tako često. Moramo razmisliti o tome - nadodao je.

Ovaj poraz stigao je nakon dvije vezane pobjede, u prvenstvu protiv Cagliarija (2:1) i Brage u Ligi prvaka (2:0). Činilo se kako se Mazzarijeva momčad konačno podigla nakon lošeg starta na novom poslu, tako da je ovakav poraz ponovno vratio fokus na loše partije Napolija u usporedbi na prošlu sezonu.

Linker
23. svibanj 2024 04:06