ANDREA PATTARO Afp
‘IGRATE NAJBOLJI NOGOMET‘

Juventus u kolapsu, Inter dobio najveći kompliment od - protivnika: ‘Čestitamo, vaša igra oduzima dah!‘

Talijanski komentatori su jedinstveni, Inter igra bolje nego lani kada je sa Conteom osvojio naslov
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. studeni 2021. 08:53

Dijametralno suprotno žive dva talijanska velikana, momčad Juventusa je u kolapsu na terenu, a klub je pod financijskom istragom. Dok je u Agnellija stanje sve lošije, u Interu sve raste i cvjeta. Gazzeta dello sport na nedjeljnoj naslovnici stanje u dva velikana opisala je jasnim porukama.

- Juventus, tutto nero. Inter, tutto bello.

No Ronaldo, no party dodaju u svojim porukama i memovima navijači Juvea pitajući se pritom "je li moramo baš igrati sa ovim igračima". Nakon poraza od Atalante jasno je da Juventusu nedostaje pravi napadač, a njihova "devetka" Alvaro Morata u Corriere della Sera dobio je ocjenu 4,5. Ocjenu koja sve govori i bez dodatnog opisa. Vratar Sczesny, stoper Bonucci i veznjak McKennie jedini su izašli sa pozitivnom ocjenom. Sve ostalo redom "odlikaši".

image

Hakan Calhanoglu

ANDREA PATTARO Afp

Ali, dok se Juve još jednu sezonu koprca u velikim problemima, Inter niže uspjehe. U tjedan dana tri važne pobjede uzela je Inzaghijeva momčad. Pobjeda nad Napolijem, plasman u osminu finala Lige prvaka i pobjeda u Veneziji. Iza Intera je blistav tjedan koji su začinili njihovi posljednji suparnici zanimljivim tweetom.

- Interova igra oduzima dah. Možemo samo čestitati Interu – napisala je službena Venezia nakon poraza od Intera za kojeg su od prve minute igrali Perišić i Brozović.

Talijanski komentatori su jedinstveni, Inter igra bolje nego prošle godine kada je sa Conteom osvojio naslov prvaka. Simone Inzaghi traži više prostora i želi brza dodavanja, kvaliteta igre je razvidno porasla. Vidjet će se dokle će stići ovakav Inter, ali u Italiji živi uvjerenje kako Inter trenutno igra najbolji nogomet "na Čizmi".

image

Simone Inzaghi

ANDREA PATTARO Afp

- Završili smo važan tjedan, ovo je bila sjajna utakmica osobnosti naših igrača. Jedina mana je što uvijek moramo postići drugi gol, jer ostavljamo organiziranu momčad poput Venecije u igri za poravnanje - kazao je trener Inzaghi.

Igra i recentni rezultat stavljaju Intera u ulogu favorita za scudetto premda još uvijek zaostaje za vodećim dvojcem Napolijem i Milanom.

- Lijepo je biti uvršten kao favorit, ali morate znati kako je ova godina bila planirana kao sezona tranzicije i rekonstrukcije momčadi. Međutim, zatekao sam izvanrednu ekipu i klub. Uprava nas je zamolila da ne propustimo osminu finala Lige prvaka, pa sad do veljače možemo razmišljati samo o prvenstvu - poručio je Inzaghi.

Linker
20. travanj 2024 16:57