Nemanja Radonjić i Ivan Jurić

 Nderim Kaceli/ipa-agency.net/ipa/profimedia
ZAOKRET U TORINU

Jurić ‘promijenio ploču‘: Nakon žestokih kritika sada sipa hvalospjeve na račun Srbina

Momčad hrvatskog trenera upisala je pobjedu kojom se dodatno intenzivirala gužva u sredini ljestvice
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. ožujak 2023. 10:06

Prvu pobjedu u prethodna četiri susreta ovog je ponedjeljka upisao Ivan Jurić sa svojim Torinom. Na Olimpicu je u posljednjem susretu 25. kola Serie A pala Bologna, a za to je bio dovoljan tek jedan pogodak u njenoj mreži. Djelo je to Yanna Karamoha, 24-godišnji napadač iz Obale Bjelokosti zabio je svoj četvrti gol u svim natjecanjima ove sezone u 22. minuti. Njegov je potez bio fantastičan, u šesnaestercu gostiju izveo je pravu malu minijaturu izbacivši četiri protivnička igrača prije no što će loptu smjestiti iza leđa vratara Skorupskog.

Torino je pobjedom stigao na devetu poziciju, s bodom manje od momčadi koju su pobijedili, a jedno od najvažnijih novinarskih pitanja na press-konferenciji nakon dvoboja bilo je ono koje se tiče srpskog internacionalca Nemanje Radonjića. Poznato je da se na susretu prošlog kola, u gradskom derbiju s Juventusom (poraz Torina od 4:2) dogodio izravan sukob između Radonjića i trenera Jurića koji ga je najprije uveo u igru u 59. minuti, a onda ga izvadio u 76. minuti...

- Danas je sjajno ušao u svoj period utakmice, imao je puno želje i borbenosti. Počeo je osjećati utakmice i trenutke koji su nam važni, počeo je osjećati ovaj klub. Bio je sto posto unutra ove večeri - rekao je Jurić i time dao naslutiti da su problemi koje je imao s Radonjićem stvar prošlosti.

Inače, Radonjić je u 73. minuti zamijenio strijelca Karamoha, a Jurić je nakon utakmice bio zadovoljan onim što je vidio od svojih izabranika:

- Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme, a u drugom smo bili korektni. Pazili smo na detalje, da nam se ne dogodi neki propust, nismo Bologni dopustili previše, jedva pokoji udarac na gol. Pohvalio bih Karamoha, zbilja je spektakularan. Nisam mu u početku davao puno prilika, ali on nikada nije odustajao. Kada se pojavio u značajnijoj ulozi postao mi je ključan. Navijači prepoznaju da momčad igra dobro, bila je ovo dobra večer - rekao je hrvatski strateg.

Linker
09. svibanj 2024 12:54