Josip Brekalo protiv Interovog Mattea Darmiana

 MARCO BERTORELLO Afp
DRAMA U TORINU

Jurić i Brekalo protiv Intera vodili do 93. minute, Tudorova Verona utakmicu završila s devet igrača...

Ni Atalanta nije uspjela srušiti ‘sramotni‘ bunker Badeljeve ekipe, Mourinhova Roma se spasila u 94.
Piše: Goran Čičin-Mašansker, HinaObjavljeno: 13. ožujak 2022. 22:51

Igor Tudor nije uspio zaustaviti Luciana Spallettija, Napoli je slavio na gostovanju kod Verone i nastavio uzbudljivu borbu za prvo mjesto u talijanskoj Serie A nakon što je u prošlom kolu izgubio od Milana. Napolijev junak bio je nigerijski napadač Victor Osimhen koji je postigao oba pogotka za gostujuću momčad.

- Igrali smo fokusirano i požrtvovno, pokazali smo karakter i odlučnost koja nam je povremeno nedostajala. Ako uspijemo zadržati tu razinu, još ćemo imati što za reći – rekao je Napolijev strateg Spalletti.

Zanimljivo je da su oba pogotka gosti postigli nakon ubačaja sa strane koji su zbunili domaću obranu. Osimhen je prvo poentirao glavom nakon ubačaja Politana u 14. muti, a drugi je gol zabio iz blizine nakon asistencije Di Lorenza.

Osimhen je s devet pogodaka vodeći klupski strijelac u prvenstvenim utakmicama ove sezone, no njegov trener smatra da u 23-godišnjem Nigerijcu postoji još veći potencijal.

- Osimhen još uvijek ne osjeća udaljenost od svog čuvara, ponekad trči prema lopti, a ima vremena i prostora da je iskontrolira. Ne treba žuriti. Može krenuti u trk iz sredine i proći četiri ili pet braniča s tom brzinom, ima takav potencijal – smatra Spalletti.

Konačnih 1:2 postavio je Faraoni u 77. minuti, a isti je igrač isključen u sedmoj minuti sudačke nadoknade zbog drugog žutog kartona. Ista se stvar u 83. minuti dogodila Ceccheriniju, pa je Napoli mirno priveo susret kraju.

- Napoli je igrao dobro, bili su bolji. Mi smo tijekom tjedna imali probleme s ozljedama i bolešću. Primili smo dva gola nakon auta. A zamislite, radili smo na tim situacijama na treninzima tijekom tjedna. Evidentno je da moramo raditi još jače – izjavio je trene Verone Igor Tudor.

image

Igor Tudor i Luciano Spalletti

MIGUEL MEDINA Afp

Inter sve dalje od naslova

Ambicije nogometaša Intera da obrane naslov prvaka Italije zadobile su novi udarac u nedjelju jer su u susretu 29. kola na gostovanju kod Torina odigrali 1-1. Sastav kojega vodi Ivan Jurić bio je nadomak pobjede jer je vodio od 12. do treće minute sudačke nadoknade, kada je Inter ipak spasio barem bod.

Torino je poveo u 12. minuti kada se Bremer najbolje snašao u gužvi pred vratima Intera nakon udarca iz kuta, da bi na konačnih 1-1 poravnao Alexis Sanchez u trećoj minuti nadoknade nakon lijepog proigravanja Džeke.

Ivan Perišić odigrao je prvo poluvrijeme za Inter, kod kojega nije bilo Marcela Brozovića zbog ozljede. Kod Torina je Josip Brekalo odigrao čitav susret, dok je Marko Pjaca ostao na klupi.

Inter je ovim remijem ostao treći sa 59 bodova, četiri manje uz utakmicu manje od vodećeg gradskog rivala Milana, a jednim manje uz također utakmicu manje od drugog Napolija. Torino je miran u sredini ljestvice, 11. sa 35 bodova.

Ni Atalanta nije uspjela srušiti 'sramotni bunker'

Nogometaši Atalante i Rome nisu uspjeli ostvariti pobjede u susretima 29. kola, Atalanta je na svom terenu u Bergamu odigrala 0-0 protiv davljenika Genoe, dok je Roma uspjela u sudačkoj nadoknadi spasiti bod na gostovanju u Udinama izjednačivši na konačnih 1-1.

Niti Atalanta untaoč stalnom pritisku nije uspjela srušiti sramotni "bunker" koji igra Genoa otkako je na klupi tog kluba Nijemac Alexandre Blessin. Bila je ovo sedma utakmica Genoe s Blessinom na klupi i sedmi remi, a pet od tih sedam utakmica okončano je rezultatom 0-0, dok su preostale dvije završile 1-1.

Mario Pašalić igrao je do 90. minute za Atalantu koja je ostala peta sa 48 bodova, dok je Milan Badelj odigrao čitav susret za Genou koja je i dalje pretposljednja 19. sa 19 bodova, šest manje od 17. Cagliarija koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak u Serie A.

U Udinama je domaći sastav poveo golom Moline (15), a Roma se spasila poraza iz kaznenog udarca kojega je izveo Pellegrini (90+4-11m).

Linker
13. svibanj 2024 18:04