FILIPPO MONTEFORTE Afp
RIJEDAK FENOMEN

Ivan Perišić ostat će upamćen kao prvi u Serie A, ovo još nitko nije ostvario otkad se vodi statistika

Večeras nas čeka i veliki derbi, okršaj Mourinhove Rome s Juventusom u Torinu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. listopad 2021. 08:07

Ivan Perišić zabio za Inter, ali talijanski prvak poražen je u Rimu od Lazija u susretu 8. kola Serie A. Momčad trenera Maurizija Sarrija svladala je milanski klub 3:1, što im je prvi poraz ove sezone.

U ogledu trojice Hrvata na kraju je slavio Toma Bašić koji je za Lazio igrao do 66. minute. Imao je tri udarca i najbolju šansu za domaćina u prvom dijelu kad je pucao sa desetak metara, ali Samir Handanović je obranio.

Perišić je bio strijelac s bijele točke u 12. minuti, to mu je drugi pogodak ove sezone u Serie A. Lazio je igrao daleko bolje u drugom dijelu kad je Inter stao. Ciro Immobile je poravnao također iz kaznenog udarca u 64. minuti, nakon što je Bastoni igrao rukom.

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

Brazilac Felipe Anderson je 81. pogodio iz blizine za 2:1, nakon čega do došlo do sukoba igrača kojeg je sudac Massimiliano Irrati riješio sa četiri žuta kartona, da bi konačnih 3:1 postavio Sergej Milinković-Savić udarcem glavom u prvoj minuti sudačke nadoknade. Dumfries je zgrabio strijelca "za kragnu", što je izazvalo reakcije ostatka prisutnih na terenu. Dobro je i završilo, bez udaranja.

Perišić je igrao u napadu iza Edina Džeke, na terenu je bio do 67. minute. Imao je dva udarca, dva driblinga, jedno ključno dodavanje te samo 23 kontakta s loptom…

No pamtit će utakmicu jer ušao je u povijest kao prvi igrač u Serie A otkako Opta prikuplja te podatke od sezone 2004/05. koji je zabio jedanaesterac i lijevom i desnom nogom. Ovaj put je to bilo desnom...

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

Marcelo Brozović je odradio cijeli susret, dao je čak 21 dugu loptu od toga 17 točnih. Bio je dobar, držao sredinu, osvojio šest od osam duela, imao jedno ključno dodavanje, no ostao je bez udarca po golu. Inter je na tablici treći sa 17 bodova, a Lazio peti sa 14.

Jose Mourinho i njegova Roma gostuju kod Juventusa. Ne očekuje toplu dobrodošlicu na Allianz Areni jer ostali su repovi iz prošlosti. Stara dama u nedjelju navečer dočekuje Romu (20.45).

Juventus je dijelom popravio krvnu sliku jer u seriji je od četiri vezane pobjede, dok je Roma izgubila na dvije zadnje utakmice na strani u Serie A kod Verone i formalno gostovanje kod Lazija.

image
VINCENZO PINTO Afp

Mourinho, čovjek oko kojeg ne manjkaju kontroverze, prvi put dolazi na stadion Juventusa nakon što je optužen da je izazivao navijače kao trener Manchester Uniteda u Ligi prvaka. Već tijekom prve utakmice na Old Traffordu pristaše torinskog kluba su ga vrijeđale, imali su neraščišćenih računa još iz vremena kad je vodio Inter, a to se pojačalo u uzvratu.

No, kako je njegova momčad pobijedila 2:1, na kraju je likovao, došao je pred njih i stavio ruku iz uha poručivši - ne čujem vas dobro! To je dodatno "nabrusilo“ tifose…

- Vrijeđan sam 90 minuta, a samo sam došao raditi svoj posao. Ništa više. - kazao je tada.

Na njega su nasrnuli kapetan Juventusa Leonardo Bonucci i još neki igrači. Mourinho sada komentira:

- Nikoga nisam uvrijedio, samo sam napravio gestu da ih želim čuti glasnije. Vjerojatno nisam trebao to učiniti, hladne glave ne bih to napravio, ali kako su mi vrijeđali obitelj, računajući i moju obitelj iz Intera, tako sam reagirao.

Očito će i to biti vrlo zanimljiva utakmica u zanimljivom ozračju.

Linker
18. travanj 2024 14:21