Marco Luzzani/Getty Images
RAZLIČITE SUDBINE U MILANU

I dok je Rebić dobio kraljevsku šansu i priliku da odigra sezonu života, Perišić u vrlo teškoj situaciji!

Crno-plavi spremni su prodati dvojicu Hrvata i još dva ugledna imena!? Svima su to jasno rekli
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. rujan 2020. 11:27

Ante Rebić skrasio se u Milanu, a Ivan Perišić oprostio od Bayerna i želi izboriti šansu u Interu. Hrvatska reprezentativna krila, koja su u drugačijoj koncepciji Zlatka Dalića na St. Denisu bila špice, žive različite zbilje. Rebić dobiva “kraljevsku priliku“ da kaže najbolje o sebi u velikom klubu, a Perišić je u najzrelijem igračkom dobu, sa 31 godinom u poziciji da se mora nametnuti za ''zrake sunca“ kod Antonija Contea. Lani je otišao na mala vrata, kao čovjek koji se ne uklapa u strategiju igre novog trenera, vratio se kao prvak Europe, no hoće li mu to pomoći?

Prijelazni rok u Italiji otvoren je do 5. listopada, varijanta da ga Inter opet negdje posudi je otvorena, primjerice Atletico Madrid se spominje kao potencijalna destinacija za njega i Marcela Brozovića, ali Perišićev je stav jasan - ostaje u Interu, fokusiran je na Crno-plave! Uz ogradu - ako se posloži priča za transfer ili novu posudbu odlično, ukoliko ne nikome ništa, prihvatit će sav rizik nastavka karijere u Interu. Ne radi pritisak, ne inzistira da mora dalje, ugovor ga veže još dvije godine i voljan ga je odraditi do kraja. Započeo je s treninzima u Appiano Gentileu.

Brozović na tržištu

Činjenica je da su Crno-plavi spremni prodati njega, Eriksena, Škriniara i Brozovića. Svima su to jasno rekli, Marcelo se složio, no njegova pozicija je daleko komotnija jer Inter nastoji napraviti razmjenu ili ga bogato unovčiti. Brozović može samo u financijski moćan klub. Niko Kovač ga silno želi, ali Monaco nije spreman platiti toliko. Najmanje je vjerojatno da Brozović ostane, a da Inter dovede vrhunskog zadnjeg veznog, pa da se mora boriti za status.

Conte je zaljubljen u N’Golo Kantea iz Chelseaja, što je nemoguća misija, a spominje se ime Thomasa Parteyja iz Atletica. Zanimljivo, o tom Gancu se krajem 2015. godine pisalo kako bi mogao doći u zagrebački Dinamo kao zamjena za tada suspendiranog Arijana Ademija, dok još nije bio stalan u prvoj postavi Colchonerosa, a sad je vruća roba među velikanima. Investiraju li u novog korektora sredine terena to će biti povezano s odlaskom Brozovića, u protivnom hrvatski reprezentativac će i dalje igrati na istoj lokaciji istu poziciju.

Drugačije je s Perišićem kojeg Conte dosad nije vidio u prvoj postavi, za njega bi bila idealno da nađe “novi Bayern”, no to ovog časa nije na vidiku. Priče o Atleticu su daleko u magli. Čak objektivnije zvuče za Brozovića nego za Perišića. Iako se na tržištu nikad ne zna... Neki će kazati da će odraditi ugovor makar i manje igrao, no Perišić ima 31 godinu i za reprezentaciju ne bi bilo dobro da ostane bez minutaže. Koliko je god zdrav i spreman, jedno je igrač u natjecateljskom ritmu, drugo kad nema utakmica. Kako ovog časa stvari stoje gledat ćemo ga kako se bori za poziciju lijevog bočnog. Ili druge špice. Ili bi Conte ipak mogao revidirati svoju formaciju? Kao čovjek koji je osvojio Ligu prvaka, Perišić vjeruje da ima mjesta u Interu. I da ga trener neće moći ignorirati.

image
Ivan Perišić se od Bayerna oprostio na Instagramu

Nije golem novac

Obrnuta je priča kod susjeda u Milanellu. Kad na posudbi postanete najbolji strijelac momčad većina će vas klubova htjeti otkupiti. Milan je to napravio, Ante Rebić potpisao je ugovor s Crveno-crnima do 30. lipnja 2025. godine. Zabio je 12 golova u 30 nastupa u sezoni koju je proveo na posudbi.

Milan nije otkrio koliko je morao platiti Eintrachtu, a čak pola te svote pripada Fiorentini koja je godinama držala vlasništvo nad hrvatskim reprezentativcem. Mediji špekuliraju o kakvom se poslu radi, u njega je uključen i Andre Silva koji je iz Milana prešao u njemački klub.

Nije se zavrtio golem novac, no Rebić je dobio mir i sigurnost u društvu Zlatana Ibrahimovića, čiji je dolazak blagotvorno djelovao na njegovu karijeru. Ima šansu odigrati najbolju sezonu u životu. I potvrditi da je igrač na kojeg se Milan može osloniti. Od Rebića na San Siru očekuju da bude jednak, ako ne i bolji nego u doba eksplozije u proteklom prvenstvu. To je kompliment, ali i obveza i bit će zanimljivo vidjeti u kakvom će se svjetlu pokazati. Radi se o igraču čija je karijere ide poput jo-jo loptice i bio bi znak sazrijevanja ustali li se na visokoj razini izvedbi.

Ključna tri tjedna

- Jako sam sretan što nastavljam priču u Milanu. Vrijedno sam radio, trener mi je dao samopouzdanje i iskoristio sam prilike pokazujući da imam kvalitete igrati u ovoj ekipi. Protekle sezone postigao sam 12 golova, dobro sam se snašao, ali nadam se da će u novoj biti još bolje - kazao je Rebić za Milanov TV kanal.

S Andreom Contijem zamijenio je brojeve dresa, uzeo je 12, koji je tradicionalno sinonim za rezervnog vratara, a nekadašnji igrač Atalante sada ima njegov - 18. Išlo mu je s tom 18-ticom, ali nije je se praznovjerno držao. Rebić se u Milanu učvrstio, “preko puta” Perišić i Brozović treniraju kao da će još “sto godina” igrati za Inter, a tri tjedna pred nama sve će pokazati.

Linker
19. travanj 2024 06:54