LUIGI CANU/IPA SPORT/IPA-AGENCY./SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Luigi Canu/ipa Sport/ipa-agency./shutterstock Editorial/profimedia
POVRATAK U FORMU

Hvalospjevi za hrvatskog trenera nakon pobjede, sjajno odigrao i Vatreni: ‘Zaslužuje Europu zbog ovoga‘

Talijanski Eurosport imao je riječi hvale za Jurića i Vlašića nakon partije protiv Cagliarija
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 27. siječanj 2024. 11:14

Ivan Jurić i njegov Torino polako hvataju formu u talijanskom prvenstvu. U utakmici 22. kola koja se odigrala u petak izabranici hrvatskog trenera slavili su protiv Cagliarija rezultatom 2:1, i tako ulovili niz od tri utakmice bez poraza. Niz neporaženosti bio bi znatno veći (8 utakmica), da susret prije mjesec dana s Firoentinom nije završio minimalnim (1:0) porazom. I ta utakmica bila je karakteristična za Jurića, tvrda, izjednačena, ali pogodak Luce Ranierija u završnici presudio je pobjednika.

Loš ulazak u sezonu sugerirao je da bi trenerska klupa Ivana Jurića mogla biti pod pritiskom, ali nedavne partije Torina čvrsto su opovrgnule tu tezu. Pobjeda koja je jako odjeknula bio je onaj senzacionalni trijumf protiv Napolija, u kojem je Torino slavio s 3:0. Odličnu utakmicu tada je odigrao Nikola Vlašić, postigavši lijep pogodak s ruba kaznenog prostora, i tako potvrdio dobru individualnu i momčadsku igru u nastavku sezone.

Talijanski Eurosport imao je riječi hvale za hrvatskog reprezentativca nakon partije protiv Cagliarija.

"Uvijek vrlo živahan između linija, fokusira konstrukciju na sebe, otvara vrlo zanimljive prilike svojim suigračima. Uvijek prisutan u svim najopasnijim akcijama Granate", glasio je komentar na njegovu igru u izvještaju nakon utakmice.

Još jače epitete dobio je i sam Jurić, sa zaključkom kako njegova momčad zbog nedavnih igara zaslužuje plasman u Europu.

"Ovaj put je možda stigao taj dodatni korak. To prvo poluvrijeme, na tako posebnu večer, nije za svakoga. Zatim, uobičajena straža na tvrđavi u završnici. Zaslužuje Europu samo zbog načina na koji se prenio u svoju momčad", pišu Talijani.

I doista, gledajući utakmicu, Vlašićeva uloga bila je vrlo prisutna u izgradnji napada kod prvog pogotka Torina. Odličan dupli pas s desnim bekom Raoulom Bellanovom otvorio je cijelu desnu stranu protivničke obrane, a precizan prizemni centaršut u gol je pospremio Duvan Zapata, još jedan čovjek kojeg je Jurić dugo čekao. S njegovim pogotcima stigli su i rezultati, a Kolumbijac mu se i sam zahvalio što je pokazao toliku vjeru u njega.

- Ovim sam se odužio za ljubav koju mi je trener Ivan Jurić pružao otkako sam došao - govorio je Zapata nakon pobjede protiv Atalante (3:0), utakmice koja se pokazala ključnom za povratak u formu u nastavku sezone. Tada je i Zapata prekinuo svoj golgeterski post, zbog čega je i dao takvu izjavu.

Torino u sljedeće tri utakmice očekuju momčadi iz donjeg dijela tablice, redom Salernitana, Sassuolo i Lecce. Savršena prilika za kasni priključak u borbu za Europu, koja se ne čini tako daleko...

Linker
09. svibanj 2024 04:03