Jonathan Moscrop/Pa Images/Profimedia
NAKON SAMO 12 UTAKMICA

Hrvatski stručnjak dobio otkaz u Italiji: ‘Vjerujemo da možemo imati drastično bolje rezultate‘

Ivan Javorčić i njegov stručni stožer su dobili otkaz u talijanskom drugoligašu Veneziji
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. listopad 2022. 22:19

Ivan Javorčić više nije trener Venezije. Talijanski drugoligaš je na svojim stranicama objavio kako je Javorčić razriješen dužnosti, baš kao i njegov stručni stožer. Uz hrvatskog trenera su smijenjeni i pomoćnik Alessandro Gamberini i kondicijski trener Alberto Berselli.

"Bila je ovo teška odluka, ali osjećali smo da ju trebamo donijeti. Ekipa koju smo napravili je previše talentirana da bi bila na poziciji na kojoj je trenutno i htjeli smo si dati vremena da popravimo smjer u kojem idemo. Imamo talentiranu ekipu i mislim da je trener Javorčić napravio odličan posao da ih uigra. Vjerujem da naši nedostaci leže u upravljanju talentima i stvaranju sustava igre koji nisu iskoristili naše snage", rekao je predsjednik kluba Duncan Niederauer pa dodao:

"Uz kvalitetu koju imamo, optimističan sam da možemo drastično poboljšati svoje rezultate. Veselimo se predstavljanju novog trenera u danima koji dolaze. Do tada će preostalo tehničko osoblje pripremati ekipu za novu utakmicu", poručio je predsjednik.

Javorčić je Veneziju tako vodio samo u 12 utakmica i imao prosjek od 0.75 osvojenih bodova po susretu. Nakon 11 prvenstvenih kola ekipa se nalazi na 18. mjestu Serie B s devet osvojenih bodova, jednim manje od 17. Beneventa, ali i samo tri boda manje od 13. Modene.

Linker
09. svibanj 2024 21:59