AFP
VELIKI TRIJUMF

Hrvat koji je zaustavio Ibru i Mandžu: ‘Zlatan mi je pričao na hrvatskom, ali nisam se obazirao...‘

Stoper mlade hrvatske reprezentacije sa Spezijom je srušio moćni Milan u talijanskom prvenstvu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. veljača 2021. 18:00

Mala Spezia je zaustavila Milan (2:0) u 22. kolu, velika je to pobjeda za klub koji ove sezone prvi put igra u Serie A. U toj Speziji, u zadnje vrijeme vrlo standardno, igra i Martin Erlić, stoper hrvatske U-21 reprezentacije, odigrao je svih 90 minuta i u toj utakmici. Gazzetta ga je nagradila ‘sedmicom’, naglasivši da je bio bolji dio stoperskog para, ali je i zajedno sa Ismajlijem, donedavno stoperom Hajduka, odlično pazio na Ibrahimovića.

Naravno da je ovaj trijumf označen kao svojevrsna senzacija, malotko je mislio da će Milan, koji se vraća u vrh talijanskog nogometa, tako ‘rutinski’ pasti u Speziji.

- Jedva sam čekao da se probudim, iako nisam baš puno niti spavao, da se uvjerim da se stvarno dogodilo, ha-ha - pričao je u nedjeljno jutro odlično raspoloženi Erlić, još uvijek pod dojmom te velike pobjede.

Puno se toga dogodilo

- Puno mi se toga dogodilo zadnjih mjeseci, pa sve možda još uvijek djeluje kao neki san. Od našeg povijesnog ulaska u Serie A, preko raznih priča da ću otići iz Spezije, pa do toga da sam počeo igrati, u zadnje vrijeme i standardno, zabio sam u prošlom kolu i pogodak Sassuolu, pa sad i ovo... Naravno da sam sretan zbog svega toga, zbog svega što sam prošao u karijeri, otišao mlad u Italiju, stigao sad do Serie A i jedne ovakve pobjede. Milan je velika momčad, igra odličan nogomet čitave sezone i jedan je od kandidata za naslov prvaka, velik je ovo uspjeh za nas.

image
DPPI via AFP

Kakav je bio dojam igrati protiv Ibrahimovića, kasnije i Mandžukića koji je ušao s klupe.

- Ibrahimović je nešto pričao, komentirao na našem jeziku, ali nisam se previše obazirao. Naravno da je izazov kad igraš protiv takvog igrača, općenito, kad su s druge strane igrači koji su toliko toga osvojili. Ali, ne smiješ razmišljati o tome, nego o svojoj igri, biti koncentriran i gledati kako dati maksimum u svakoj situaciji. Mi smo kao momčad stvarno odigrali kvalitetno i to nam se vratilo pobjedom.

Nakon utakmice porazgovarao je i s Mandžukićem.

- Da, pričali smo, razmijenili smo i dresove.

Spezijini navijači poznati su kao vrlo privrženi i vatreni, jesu li pozdravili igrače nakon pobjede?

- Bilo ih je na ulicama, slavili su. Zbog njih mi je najviše krivo što nisu na stadionu, da mogu uživo svjedočiti povijesnoj sezoni Spezije, ali i zbog njih svi imamo dodatan motiv, želimo ostati u Serie A, omogućiti im da nas dogodine mogu pratiti protiv najboljih momčadi Italije.

Zadovoljan je Erlić smjerom u kojem mu ide karijera, zadovoljan svojim statusom u Speziji.

- Dosta toga se pričalo i pisalo po medijima u Italiji na početku sezone, da ću otići iz Spezije, da me žele neki klubovi, recimo, Sassuolo je imao pravo otkupa. Malo sam igrao, pa malo nisam, pa sam imao koronu... Ali, ostao sam miran, koncentriran na rad i treninge i sad mi je stvarno dobro, baš uživam, ostvaruju mi se snovi. Cilj nam je ostati u Serie A, to bi za Speziju bio uspjeh kao da osvojimo Ligu prvaka. Na dobrom smo putu, ova utakmica protiv Milana dokaz je da možemo, da imamo kvalitetu za ostati u ovom društvu. No, puno je utakmica do kraja, ne smijemo se zanositi tom pobjedom, već nastaviti u tom ritmu.

Tko igra najbolji nogomet u Italiji, tko su po njemu glavni favoriti za naslov?

- Meni se jako sviđa kako igra Sassuolo, ako gledamo čisto nogometno, no puno je tu momčadi koje su kvalitetne i igraju dobro. Osobno, vjerujem kako će netko od milanskih momčadi, Milan ili Inter, ove godine stići prvi do cilja, moje su simpatije nekako na strani Milana. Ali, puno je još utakmica do kraja.

Uskoro na Ronalda

Još nije imao priliku igrati protiv Ronalda i Juventusa.

- Baš kad smo igrali protiv njih, imao sam koronu, ali za tri kola opet se susrećemo. Sad imam pet žutih kartona i propustit ću iduću utakmicu, za Juventus bih trebao biti spreman i vjerujem da ću igrati.

A kakve su njegove osobne ambicije, ostaje li i nadalje u Speziji?

- Prerano je još za to, sad sam fokusiran jedino na to da Spezia ostane u ligi. Sassuolo, koji je imao pravo otkupa mog ugovora na početku sezone, sada više nema to pravo, igrač sam Spezije i svim srcem igram za svoj klub. A što će biti, vidjet ćemo, kažem, sad se sve odvija kako sam sanjao, igram u Serie A, zabio sam prošli tjedan svoj prvi gol, pobijedili smo Milan...

‘Imamo se čemu nadati na Europskom prvenstvu, momčad nam je kvalitetna‘

Uskoro ga očekuje i Euro U-21, na koji Hrvatska ide s visokim ambicijama.

- Imamo kvalitetnu momčad i vjerujem da možemo do drugog kruga. Vidite te igrače, Šemper, Gvardiol, Moro, Ivanušec, Majer, Sosa koji u zadnje vrijeme odlično igra u Njemačkoj... Doista se imamo čemu nadati, bez obzira što suparnici nisu nimalo bezazleni.

Linker
05. srpanj 2024 01:04