Mario Pašalić
 EMILIO ANDREOLI/Getty Images
Pod povećalom

Hoće li velikani ‘rastrgati‘ hit momčad Lige prvaka? Uglednici pokazali interes za Marijem Pašalićem

Nakon sjajnih igara u posljednjih 18 mjeseci hrvatski veznjak privukao je interes uglednih klubova
Piše: SNObjavljeno: 14. kolovoz 2020. 10:23

Atalantina je momčad ponijela epitet ugodnog iznenađenja ovogodišnjeg natjecanja u Ligi prvaka.

Momčad koju je zagrebački Dinamu u Maksimiru u grupnoj fazi natjecanja pobijedio sa 4:0 na dramatičan je način prvo izborila nastup u nokat-fazi natjecanja, a onda na isto takav način ispala od PSG-a u četvrtfinalu (poraz 2:1, primili dva gola u zadnjim trenucima susreta).

Zanimljiv tekst nakon Atalantinog ispadanja osvanuo je na Sportsmailu koji se pita hoće li Atalanta postati posljednja u nizu momčadi-iznenađenja u Ligi prvaka koja će se raspasti i koju će 'rastrgati' velikani nakon Ajaxa, Monaca...

Brojni igrači Atalante nalaze se pod povećalom nakon sjajne sezone, a među njima je i hrvatski veznjak Mario Pašalić.

"25-godišnji Pašalić zabio je vodeći gol protiv PSG-a i činilo se da će odvesti svoju momčad dalje. Rio Ferdinand bio je toliko impresioniran Pašalićevom izvedbom da je rekao da su u Chelseaju bili ludi kada su ga prodali. Nakon što na Stamford Bridgeu nisu prepoznali njegov talent, uz pet slanja na posudbe i nula nastupa za Bluese Atalanta je trajno otkupila njegov ugovor. U posljednjih 18 mjeseci Hrvat se razvio u vrlo dobrog igrača, dodao je svom opusu golove i asistencije, te je počeo privlačiti pažnju", piše Sportsmail.

Engleski dnevnik tako piše da je interes za dovođenjem Pašalića pokazao milanski Inter, kao i Everton. Zasad se ne spominju konkretne brojke, ali u lipnju ove godine Atalanta je trajno otkupila njegov ugovor za 15 milijuna eura. Uz Pašalića pod posebnim su povećalom i Duvan Zapata, najbolji klupski strijelac, Alejandro 'Papu' Gomez, Josip Iličić i Amad Traore. Ne treba zaboraviti ni sjajnog trenera Gian Piera Gasperinija za kojim navodno postoji velik interes iz Premiershipa.

Linker
17. travanj 2024 19:01