Ivan Jurić

 FILIPPO MONTEFORTE Afp
TVRDE TALIJANI

Grom iz vedra neba: Juriću prijeti otkaz nakon četiri utakmice? ‘Istina je banalna i zabrinjavajuća‘

Navodno se pojavilo nezadovoljstvo igrom i rezultatima u Europi, ali i sumnja u smjenu De Rossija
Piše: SNObjavljeno: 05. listopad 2024. 16:22

Ivan Jurić odradio je četiri utakmice kao trener Rome, a već se priča o potencijalnoj smjeni na trenerskoj klupi! Uoči utakmice 7. kola Serije A, talijansko glasilo Corriere dello Sport donosi iznenađujuće vijesti, tvrdeći da se hrvatski stručnjak već sada nalazi "pod lupom".

"Utakmica u Monzi, koja prethodi prvenstvenoj pauzi, predstavlja važno raskrižje koje bi čak moglo postati odlučujuće za daljnje poteze vlasništva", stoji u uvodu spomenutog teksta, s dodatkom da se, ako Roma ne prezentira bolju igru u odnosu na posljednje utakmice s Venecijom i Elfsborgom, nijedan scenarij ne može isključiti. Tako ni otkaz Ivanu Juriću, a posljedično ni mogući povratak Daniellea De Rossija na klupu Vučice.

Upravo je Jurić naslijedio De Rossija sredinom rujna, odluka kluba naletjela je na stroge kritike i bojkot navijača, koji su obožavali igračku klupsku legendu u ulozi trenera. I sad, poput groma iz vedra neba, spominje se da bi rimski klub mogao napraviti novi zaokret koji se ne bi svidio Juriću.

image

Ivan Jurić

FILIPPO MONTEFORTE Afp

"Nije isključeno da De Rossi ponovo dođe u klub, no scenariji su još uvijek nedovoljno jasni, ali poput centrifuge se vrte u glavama klupske vrhuške", navodi Corriere dello Sport, iznoseći što se to čelnicima kluba nije svidjelo u dosadašnjoj Jurićevoj avanturi.

"U klimi sveopćeg prosvjeda počinju se uvlačiti sumnje u promjenu smjera otprije nekoliko tjedana. Ova momčad igrački sve više podsjeća na najgoru verziju De Rossijevog ciklusa", piše u nastavku uz konstataciju da Jurićev prepoznatljiv stil igre, viđen u Veroni i Torinu, u Romi još uvijek nisu osjetili.

Kažu, samo su protiv Udinesea (3:0), što je bio Jurićev debi, vidjeli organiziranu, žestoku i fokusiranu momčad. Već protiv Athletic Bilbaa (1:1) u Europskoj ligi, zatim i pobjedi nad Venecijom (2:1), ti su segmenti nestali i od "igre se nije moglo vidjeti ništa", ustvrdit će Corriere dello Sport. Poraz u Elfsborgu u drugom kolu Europske lige izazvao je dodatne sumnje jer jedan bod iz dva ogleda nije zadovoljio klub, a "ispadanje u grupnoj fazi ne bi se dalo podnijeti".

image

Ivan Jurić

BJORN LARSSON ROSVALL Afp

Pitanje je, ustvari, postoji li kakav problem s Jurićem ili je klupska uprava jednostavno pogubljena. Nije baš ni prirodno da kritičari zamjere "nedostatak trenerskog potpisa" ako u klubu niste proveli ni tri tjedna... Zato Corriere dello Sport u zaključku ostavlja zanimljivu tvrdnju: "Istina je banalna i na neki način zabrinjavajuća: Roma je u kaosu na svim razinama. I još nije otkrila izlaz".

Važno je napomenuti i da je Jurić nekoliko sati nakon ovih vijesti održao presicu povodom utakmice s Monzom. Nitko od novinara nije ga pitao o statusu, budućnosti i svemu što priliči u dramatičnim situacijama. Za to vrijeme, Corriere dello Sport drži da je "utakmica s Monzom temelj Jurićeve budućnosti".

Linker
06. listopad 2024 00:16