Borna Sosa, Filip Benković i Nikola Moro u Dinamu 2017.godine

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
DOVOLJNO MLAD ZA POVRATAK

Evo zašto je slavni trener dinamovca od 14 milijuna € zaboravio ‘u frižideru‘: Problem nisu bile ozljede?

Na svome putu obrambeni igrač koji je Maksimir napustio s titulom ‘Big Bena‘ nije imao niti sreće
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 14. siječanj 2022. 20:30

Imao sam sreću da mi je Filip došao na posudbu u Celtic i tada sam shvatio da može igrati na vrlo visokoj razini. Bio je zapažen u velikom broju naših utakmica, sjećam se njegove izvanredne predstave protiv Leipziga. Kada bi ga mogli vratiti na taj level, postao bi vrlo bitan igrač za Leicester City…

Još u rujnu Brendan Rodgers ovako je sipao komplimente na račun Filipa Benkovića, koji se nakon četvrte posudbe u nizu bio ponovno stavio na raspolaganje "lisicama". Prvi izlet iz Leicestera – spomenuta epizoda u Glasgowu – završio je šampionskim laudama, trostrukom krunom i općim dojmom da je Benković nakon školovanja u Škotskoj spreman za Premier ligu. Onda su, međutim, došle nove posudbe s kojih se 23-godišnjak vraćao sa sve manje samopouzdanja. Cardiff, Bristol, na koncu i belgijski Leuven. Na koncu je 23-godišnjak izgubio strpljenje i prema posljednjim informacijama, prolazi liječnički pregled u Udinama prije trajne selidbe u Serie A. S crno-bijelima iz Udina koje je donedavno vodio Igor Tudor, a kroz čiju svlačionicu su prošli hrvatski nogometaši Andrija Balić i Stipe Perica, Benković bi trebao potpisati ugovor do ljeta 2025.

Premda je za njega 2018. iskeširao 14,5 milijuna eura, Leicester City nikada Benkoviću nije pružio ozbiljnu priliku. Na tom putu obrambeni igrač koji je Maksimir napustio s titulom "Big Bena" nije imao niti sreće. U ožujku 2019. iz stroja ga je izbacila ozljeda gležnja, u listopadu 2020. ozljeda kuka, iako se iz Rodgersovih recenzija može dešifrirati da je najveća prepreka Benkovićevu napretku bila njegova – glava.

"Osjećam pozitivnu promjenu u mentalitetu", objašnjavao je Rodgers zašto je ove sezone odlučio zadržati igrača u rosteru. Nakon toga ga je svejedno zaboravio u frižideru i sada se oprašta od stopera, iako mu je defenzivni red momčadi trenutačno opustošen ozljedama i bolestima.

Engleska posljednjih sezona očito više nije obećana zemlja za naše nogometaše, koji su ne tako davno zasnovali cijelu enklavu u sjevernom Londonu (Crottenham, s Eduardom u neposrednom susjedstvu). Andrej Kramarić je u Leicesteru "utabao put" Benkoviću, velika i obećavajuća prilika prerasla je brzo u noćnu moru iz koje se Kramarić spasio bijegom u Bundesligu. Dok putuje prema Udineseu, Benković može samo poželjeti da njegova karijerna drama dobije sličan rasplet. Dovoljno je mlad da priču okrene u pravom smjeru…

Linker
18. travanj 2024 02:40