ALBERTO PIZZOLI Afp
IMA UGOVOR, ALI...

Ante Rebić napušta Milan? Reprezentacija je prekrižena, a u Milanu nije započeo susret više od 5 mjeseci...

Gazzetta dello Sport je posvetila veliki prostor Anti Rebiću, koji u lovu Milana na scudetto igra sporednu ulogu
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 25. ožujak 2022. 12:45

Dovoljno je napisati da od 3. listopada nije bio u početnoj postavi rossonera, te da je postigao samo dva pogotka u Serie A. Čini se da je po Rebića sve krenulo u krivom pravcu ljetos nakon što je na Instgramu napao izbornika Hrvatske Zlatka Dalića, pravdajući na neki način i svoje loše igre na Europskom prvenstvu.

Uglavnom, slab Euro Rebića oslikao se i na krizni period na San Siru. Nešto ozljede, nešto bolje i efikasnije igre ostalih napadača, gurnula su Rebića u loš položaj, toliko da je upitno hoće li ostati dio Milana u sljedećoj sezoni, makar ima ugovor.

- Ponekad si pas, ponekad si drvo – jedna je od upečatljivih objava našeg napadača na Instagramu.

Ne treba prijevod.

- Možda je tako opisao sudbinu nogometaša, nekada si slavljen, nekada pljušte kritike na tvoj račun. Sve što je odigrao u Milanu do sada bilo je kontinuirano izmjenjivanje pogodaka i promašaja. U puno je utakmica djelovao nezaustavljivo, ali u isto toliko kao duh – opisuje ga Gazzetta.

Tri gola u 23 nastupa je njegov učinak u ovoj sezoni, problemi s mišićima, obnavljanje ozljeda.

- S pozicije napadača s lijeve strane izgurao ga je Rafa Leao, a kao centarfori prednost imaju Giroud i Ibrahimović. Njegov pogodak u Salernu bio je važan da se izbjegne poraz, ali to je vrlo malo od njega, pogotovo kad se uzme u obzir da je lani zabio šest puta u posljednjih osam utakmica. To je bio njegov veliki doprinos plasmanu u Ligu prvaka.

Ugovor s Milanom traje do 2025. godine, ali što je ugovor ako ne igraš koliko misliš da bi trebao?

Logično bi bilo potražiti novi klub. Reprezentacija je ionako za njega prekrižena, niti se ispričao, niti dovoljno igra, tako da ga Dalić sigurno neće voditi na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Linker
17. travanj 2024 16:05