Massimiliano Allegri

 MARCO BERTORELLO Afp
NESLAVNI RASTANAK

Allegri suspendiran, mora platiti kaznu, a onda i odlazi iz Juventusa, već je poznato i tko će ga naslijediti

Talijanu je ovo drugi mandat na klupi Juventusa, ali ni izbliza uspješan kao prvi
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 16. svibanj 2024. 19:40

Massimiliano Allegri najvjerojatnije se od klupe Juventusa oprostio s trijumfom u Kupu Italije. Naime, talijanski nogometni savez suspendirao ga je na dvije utakmice zbog divljanja nakon finala s Atalantom što znači kako ga neće biti u posljednja dva prvenstvena sraza protiv Bologne i Monze. Uz to, morat će platiti i pet tisuća eura kazne, a u novu sezonu Juventus će izvjesno ući s novim trenerom.

Već neko vrijeme je izvjesno kako ugovor koji mu istječe u ljeto 2025. neće odraditi do kraja, a da mu se bliži neminovni kraj potvrdio je i sam Allegri izjavom nakon osvajanja talijanskog Kupa kako mu je "draže da ode s trofejem".

- Ako i ne budem trener Juventusa iduće sezone, s obzirom da očito svi poradzumijevaju kako odlazim, klubu ću ostaviti snažnu momčad - kazao je usred slavlja.

Allegriju je ovo drugi mandat na klupi Juventusa, ali ni izbliza uspješan kao prvi kada je sa Stadom damom dominirao talijanskim nogometom. U posljednje tri sezone vodio je momčad u 149 utakmica i osvojio samo jedan trofej, jučerašnji Kup. Prema tvrdnjama talijanskih medija talijanski trener će prijevremeni rastanak naplatiti devet milijuna eura.

Nasljednik mu je poznat, Juventus želi okrenuti novi list s Thiagom Mottom koji je napravio odličan posao s Bolognom koju je doveo do mjesta u Ligi prvaka. Ponuđen mu je navodno trogodišnji ugovor, a odgovor će se znati u idućih desetak dana, odnosno po završetku sezone.

Linker
16. svibanj 2024 19:42