TAJNI BLATTEROV PLAN

Scolarijeva teorija urote: 'Fifa ne želi da Brazil osvoji naslov svjetskog prvaka!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. srpanj 2014. 13:49

Brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari iznio je najutjecajnijim brazilskim sportskim novinarima zanimljivu teoriju po kojoj je reprezentacija Brazila žrtva Fifine urote. Prema riječima Scolarija koje su prenijeli brazilski mediji, ' Fifa ne želi da Brazil postane svjetski prvak'.

Tijekom neformalnog razgovora sa šestoricom uglednih brazilskih izvjestitelja, Scolari je priznao kako uoči četvrtfinala s Kolumbijom 'strahuje zbog emocionalne nestabilnosti svojih igrača i tajnog plana Fife da spriječi Brazil u osvajanju šestog naslova svjetskog prvaka'.

Kako je napisao Luiz Antonio Prosperi, kolumnist lista O Estado de Sao Paulo, Scolari i njegov pomoćnik Carlos Alberto Parreira osobito su se žalili na Fifine blage stavove prema Nizozemskoj, koja je jedan od kandidata za osvajanje Mundiala. Fifa, naime, nije reagirala na tvrdnje nizozemskog izbornika Louisa van Gaala koji je kazao kako se Brazilu ide na ruku da osvoji naslov, te na činjenicu da Arjen Robben nije upozoren ni kažnjen zbog simuliranja na utakmici s Meksikom.

Scolari se požalio i na brazilske medije koje je optužio da su previše isticali dvojbeni jedanaesterac na Fredu koji je Brazilu donio pobjedu protiv Hrvatske na otvaranju SP-a.

Parreira i Scolari priznali su da Selecao dosad nije pružao osobito dobre igre, ali su uvjereni da će momčad igrati bolje kad igrači 'vrate emocionalnu ravnotežu'.

Linker
22. rujan 2024 09:32