Drago Sopta/CROPIX
BRAZILAC SVE IZNENADIO

Sammir promijenio ploču: 'Ne žuri mi se van, u Dinamu bih igrao i - besplatno!'

'Moja ogromna želja je s reprezentacijom otići na Svjetsko prvenstvo u Brazil. To je moj san. Naravno da se nadam da ću u svakoj utakmici dobiti minutažu'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. siječanj 2013. 19:40

Sammir je jučer radio po posebnom programu s kondicijskim trenerom Zvonkom Komesom. Mateo Kovačić mu je oštrim startom oduzeo nekoliko dana priprema.

- Kad me pogodio u gležanj, onako vruć, na trenutak sam se naljutio. Kovačić mi se ispričao i sve je među nama O.K. Nije bilo namjerno, svakome se može dogoditi. Srećom da se ne radi o ozbiljnoj ozljedi, bit će u redu - priča Sammir.

Kako komentirate činjenicu da ni jedna zvijezda Dinama nije dočekala vaše godine u klubu. Tko je krivac; vi, treneri, mediji?

- Da mi nije lijepo u Zagreb i Dinamu, ne bih ovdje ostao šest godina. Naravno da sam govorio kako bih igrački želio napredovati u jačim ligama, da bih zato želio otići, ali ta moja želja nije imperativ, ne inzistiram. Meni ovdje ništa ne fali. Kad je u pitanju mogući transfer, ja ne znam ništa, niti se time ne zamaram. Tu su Zdravko Mamić i moj menadžer Božo Slišković, oni će odlučiti. Što se mene tiče, igrat ću svim srcem za Dinamo dok mi traje ugovor.

Zdravko Mamić jednom je kazao da bi vas najradije zadržao u Dinamu do kraja karijere?

- Ugovor mi traje još godinu i pol dana. Ako dođe do neke ponude, ako bude dobra, ako svi budu zadovoljni, otišao bih, ali ponavljam, nije "pod mus", o tome uopće ne razmišljam. Ako ništa ne dođe, ako me Dinamo i dalje bude htio, ostat ću. Nema nikakve presije.

Znači, sretni ste i s novcem koji primate u Dinamu?

- Ja bih sad za Dinamo igrao i besplatno!

Šalite se?

- Ne šalim se. Ali zadovoljan sam s novcem koji dobivam u Dinamu.

Tko je u ovih vaših šest godina u Dinamu bio najbolji trener?

- Bez konkurencije Kruno Jurčić! Da ne mislite da to govorim zato što je sada trener, pogledajte moje bivše intervjue, uvijek sam to tvrdio.

Sa Zdravkom Mamićem i trenerom Jurčićem u sjajnim ste odnosima, ali zašto nemate pravog prijatelja u svlačionici otkako je otišao Etto. Kad izađete uvijek ste u društvu nekih drugih ljudi ili sportaša kao što je to, recimo, bio košarkaš Draper?

- Nemam nikakvih problema u svlačionici. Ali kad izlazim, imam svoje društvo. Ne moram izlaziti sa suigračima.

Naravno da ne, nego, s kime ste ipak najbolji u svlačionici?

- Ne mogu nekoga posebno izdvojiti. Zašto me to pitate? Ja nikad u Dinamu nisam imao problema ni s kim u svlačionici, nikad ni s kim nisam došao u sukob.

Prebacimo se malo na reprezentaciju. Imate pozivnicu za London, nadate li se minutaži?

- Moja ogromna želja je s reprezentacijom otići na Svjetsko prvenstvo u Brazil. To je moj san. Naravno da se nadam da ću u svakoj utakmici dobiti minutažu.

Linker
21. rujan 2024 15:54