Damir Krajač / Cropix
SANJA VATRENE

Sammir: Nastup na SP-u u Brazilu u dresu Hrvatske bio bi vrhunac moje karijere...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. srpanj 2012. 11:12

Sammir je odlično izgledao na Dinamovim pripremama. Ozbiljan, motiviran, radišan... Epiteti koje ponekad nije zasluživao. Tko zna kako će se stvari dalje odvijati, hoće li se povratkom u Zagreb izgubiti ta njegova slika koju je nudio u Austriji, ali valja zabilježiti da je zaista bio dobar, na treninzima i utakmicama jedna od centralnih figura momčadi.

- Odlično se osjećam. Nakon dugo vremena prošao sam prave pripreme i to me čini jako sretnim. Zbog ozljeda nisam mogao normalno trenirati u Međugorju i Portugalu. Kad ne prođete pripreme, onda se tijekom sezone javljaju problemi. Ovaj put ih ne bi smjelo biti - priča Sammir.

Znači, sad ste jako motivirani?

- Motiviran sam više nego ikad. Želim u Ligu prvaka s Dinamom, a na kormilo hrvatske reprezentacije stigao je novi izbornik. Ima li boljeg motiva?

Mnogo se piše o vama i mogućem pozivu u reprezentaciju Hrvatske sad kad je izbornik postao Igor Štimac? Opterećuje li vas to?

- Ne! Potpuno sam čiste glave. Poziv u hrvatsku reprezentaciju? Doći će kad tad! Znam da će biti tako, jer ću to zaslužiti. Od sveg srca želim odjenuti hrvatski dres, znam da će se to dogoditi.

A imate li vi mjesta u ovoj reprezentaciji Hrvatske?

- Ne znam. Teško je to kazati dok ne budem u reprezentaciji. Jer budite sigurni da bih u reprezentativnom dresu bio 20 ili 30 posto bolji igrač nego sada! Da sad netko nešto krivo ne shvati. Dinamo ima jako dobre igrače, ali hrvatski reprezentativci su vrh europskog nogometa, igraju u jakim klubovima, i kad bih igrao s njima naravno da bih i ja bio bolji.

Sanjate li SP u Brazilu 2014. godine?

- Bio bi to vrhunac moje karijere! Naravno da sanjam, valjda će se snovi ostvariti. Igrati u Brazilu u dresu Hrvatske bilo bi neprocjenjivo.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
21. rujan 2024 14:43