ARGENTINCI U TRANSU

Sabella: 'Konačno smo prešli Rubikon'; Wilmots: ''Argentinci su samo obična momčad''

Piše: HinaObjavljeno: 05. srpanj 2014. 23:07

Bila je to najbolja utakmica Argentine u Brazilu i konačno smo prešli Rubikon i otišli u polufinale, kazao je nakon pobjede nad Belgijom (1-0) argentinski izbornik Alejandro Sabella.

Pogotkom Gonzala Higuaina u 8. minuti Argentina je konačno došla do polufinala SP-a nakon što su na prethodna tri prvenstva ispadali u četvrtfinalu.

- Postigli smo svoj cilj, Argentina je opet među četiri najbolje momčadi svijeta. Ovo je velika radost za moju momčad, državu i moju obitelj. nadam se da to nije i kraj, kazao je argentinski izbornik, koji se u jednom trenutku utakmice razočaran zbog promašaja svojih igrača toliko nagnuo unazad da je gotovo pao na leđa.

Junak dvoboja bio je Higuain, koji je z pogodak pogodio i gredu u 55. minuti.

- Ovo je moj prvi zgoditak na prvenstvu i jedan od najvažnijih u karijeri. Znao sam da ću zabiti protiv Belgije, imao sam sjajan osjećaj prije utakmice. Još nas samo dvije utakmice dijele od naslova, kazao je Higuain.

Naravno da sam razočaran, Argentina je zasluženo pobijedila, a moja mlada momčad će biti puno bolja za četiri godine, kazao je nakon poraza od Argentine belgijski izbornik Marc Wilmots.

- Utakmica je bila izjednačena i šteta što smo propustili četiri-pet prilika. Pogodak u osmoj minuti nas je šokirao, bilo je teško igrati protiv defenzivne Argentine i nakraju to i nije bila najljepša utakmica. Moramo izvući pouke i iskustva iz ovog poraza za naredni EURO i SP za četiri godine u Rusiji, kazao je Wilmots.

- Nisu nas impresionirali Argentinci, oni su bili samo obična momčad. Mogu poremetiti ritam, uzeti 30 sekundi za izvođenje auta, a da sudac ništa ne napravi – rekao je Wilmots, krizirajući pritom suđenje Talijana Nicole Rizzolija.

- Ne želim biti plačljivac ali svaki je put mali prekršaj bio u korist Argentine. Svaki put kad se nešto dogodi s Messijem, sudac mu da slobodni udarac. Primjetio sam da je on napravio tri prekršaja i nije dobio žuti karton. Mi smo dobili žuti karton za jedan prekršaj.

- Zabili su gol i Messi je izašao jedan na jedan sa Courtoisom pred kraj, ali koliko su udaraca zapravo uputili? Da ja tako postavim igru uništio bi me belgijski tisak.

Belgijski kapetan Belgije Vincent Kompany kazao je da unatoč porazu Belgijanci odlaze kao pobjednici iz Brazila.

- Ovo je za nas bila jedna velika avantura. Došli smo među osam, a možda će biti bolje za četiri godine u Rusiji. Tada ćemo imati više iskustva i, nadam se, sreće. Bili smo ipak jedna od najmlađih ekipa na prvenstvu, kazao je Kompany.

Linker
05. listopad 2024 19:47