Vojko Bašić / Cropix
ANTE PORUČIO HAJDUKU

Rukavina: S igrom kakvu su prikazali protiv nas teško će Splićani do bodova u Ateni

Očekivao sam ovakav doček i zvižduke. Iskreno, nisam se obazirao na to. Meni je susret na Poljudu bio kao i svako drugo gostovanje – rekao je Ante Rukavina
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. rujan 2010. 12:33

Bivši napadač Hajduka, a sada predvodnik navale Dinama Ante Rukavina žestoko je dočekan na Poljudu. Najvatrenije pristaše “bijelih” nisu mu oprostile što je, nakon dresa grčkog Panathinaikosa, navukao “modri” dres.

Nogometaš čiji je odlazak u njemački Eintracht iz Frankfurta svojedobno stopirala Torcida upadom u prostorije stadiona na Poljudu i razgovorom s čelnicima kluba, sada je na “krivoj” strani.

Lavina zvižduka i uvreda s tribina je, od trenutka izlaska igrača Dinama na travnjak na zagrijavanje, bila upućena na Rukavininu adresu. Isto se nastavilo i tijekom susreta. Svaki dodir s loptom popraćen je zvižducima i negodovanjem, na sjeveru su mu tijekom susreta posvetili i transparent “Jednom funcut, uvijek funcut...”...

Bivšem miljeniku Torcide dolazak u klub iz Maksimira mnogi su zamjerili.

- Očekivao sam ovakav doček i zvižduke. Uvijek je igračima koji su prelazili iz Hajduka u Dinamo ili obrnuto bio ovakav doček s tribina, navijači su osjetljivi i to se ne prašta. Iskreno, nisam se obazirao na to. Kada krene utakmica onda sam potpuno koncentriran samo na zbivanja na travnjaku i potpuno se isključim od svega ostalog. Meni je ovaj susret bio kao i svako drugo gostovanje – rekao je Rukavina nakon premijernog susreta na Poljudu u dresu Dinama.

Poljud mu je, koji god dres nosio, ipak ostao na neki način domaći teren.

- Ne smatram da sam igrao na krivoj strani – “ispravio” je novinare Rukavina.

- Brzo mi se vratio onaj stari osjećaj, ipak sam igrao tu – dodao je dobro raspoloženi Rukavina.

Osim navijača na suprotnoj je strani ovaj put imao i mnogo bivših suigrača s kojima je nekad dijelio svlačionicu.

- Najnormalnije smo se pozdravili prije susreta i malo popričali. Ipak smo svi prijatelji i mnogo smo toga prošli skupa – ispričao je Rukavina kako su ga sasvim normalno dočekali hajdukovci, uz poneku pošalicu.

Nakon derbija koji je završio podjelom bodova Rukavina, ovaj put gost, nije bio zadovoljan.

- Razlika je nadoknaditi zaostatak od 0:1 ili ispustiti vodstvo. Ostali smo neporaženi na Poljudu, ali Hajduk je ovaj put bio zreo za poraz i prava je šteta što nismo osvojili sva tri boda. Mi smo bili bolja momčad – smatra 24-godišnji napadač Dinama kod kojeg smo se, kao ipak vrlo dobrog poznavatelja prilika u grčkom nogometu, interesirali i o snazi prvog Hajdukovog protivnika u Europskoj ligi - AEK-a.

- Hajduku će biti vrlo teško, AEK spada u četiri najbolje grčke momčadi. Ne mogu se usporediti ulaganja u grčki i u hrvatski nogomet, tamo je sve na znatno višoj razini. Bit će to zaista gadno gostovanje za Hajduk. S ovakvom igrom kakvu je prikazao protiv nas objektivno teško će izboriti dobar rezultat u Ateni - prognozirao je Rukavina.

Linker
27. rujan 2024 11:35