AFP
NOGOMETNI MERCATO

Rodgers poručio Suarezu: 'Vratiti ćeš se u momčad tek kad se svima ispričaš'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. kolovoz 2013. 13:17

Rodgers: Suarez će se vratiti u momčad kad se svima ispriča!

Engleski nogometni Premierligaš Liverpool nema namjeru pustiti urugvajskog napadača Luisa Suareza u Arsenal ovoga ljeta. To su proteklih dana potvrdili menadžer Brendan Rodgers i vlasnik kluba John W. Henry...

Rodgers je, razočaran ponašanjem Luisa Suareza prema klubu (davanje intervjua da ga je Liverpool prevario), udaljio Urugvajca iz prve momčadi, te mu dodijelio individualne treninge. Liverpool je u subotu igrao prijateljsku utakmicu protiv škotskog Celtica i izgubio (0-1), a Rodgers je nakon susreta otkrio što Suarez mora uraditi da bi ga vratio u rad s prvom momčadi.

- Prvo i osnovno mora se ispričati svojim suigračima i klubu. Gledao sam ga u posljednje vrijeme i to nije onaj Luis Suarez kojeg poznajem. Moja je dužnost da zaštitim ostale igrače i navijače od ove Suarezove verzije – rekao je menadžer "redsa".

- On već jedno vrijeme radi sam, dok ostatak momčadi naporno trenira uoči početka nove sezone. Pred nama je kratka reprezentativna stanka, nakon koje će puno toga biti jasnije. Predsjednik Henry i ja smo na istoj valnoj duljini i obojica se slažemo da Suarez nipošto neće napustiti klub ovoga ljeta – veli Rodgers, te zaključuje:

- Luis je na kraju prošle sezone propustio dosta utakmica, a mi smo svejedno pobjeđivali i zabijali pogotke. Hoću reći da možemo bez njega, ali on je vrhunski napadač kojeg će Liverpool dočekati otvorenih ruku, ali samo kada sam odluči da želi ostati!

Urugvajac će propustiti uvodnih šest utakmica nove sezone u Premierligi zbog suspenzije od 10 susreta iz prošle sezone. Podsjetimo, Suarez je u dvoboju Liverpoola i Chelseaja "gricnuo" Branislava Ivanovića tijekom borbe za poziciju, prilikom izvođenja prekida.

ESPNFC.com: Rooney izvijestio suigrače da odlazi u Chelsea

Napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney toliko je siguran u svoj prelazak na Stamford Bridge da je o njemu izvijestio suigrače u svlačionici...

Vijest ekskluzivno donosi ESPN-ov internetski portal specijaliziran za nogomet, premda je pritom ne podupire niti jednom dodatnom informacijom.

Iz Unitedove svlačionice ovih dana dolaze glasine da se 28-godišnji napadač našao u ozbiljnom procjepu s veteranima koji drže svlačionicu, kao što su Rio Ferdinand i Ryan Giggs.

Rooney nije nastupio u sinoćnjem (petak) prijateljskom ogledu protiv Seville na Old Traffordu, u kojem je domaća momčad izgubila 3-1.

Guardian: Modrić ponovo na meti Uniteda. Slijedi službena ponuda?

Nakon neuspjeha u dovođenju Cesca Fabregasa iz Barcelone, menadžer engleskog nogometnog prvaka Manchester Uniteda David Moyes mogao bi se ponovo okrenuti Luki Modriću (27)...

Modrić se već neko vrijeme spominje kao želja "crvenih vragova", ali je zasad izostala službena ponuda.

Tako Guardian piše, a Marca prenosi, kako bi se sa Old Trafforda mogli napokon i službeno odlučiti iskušati Realovu odlučnost da zadrži Modrića i poslati ponudu od nekih 25 milijuna funti.

Moyes je svjestan da je tek nešto više od tri tjedna preostalo do zatvaranja prijelaznog roka, a njegova je prva želja pojačati vezni red. Iz Reala su već ranije poručili da nemaju namjere pustiti Modrića, a posebice u slučaju takve ponude budući su ga prošlog ljeta Tottenhamu platiti 33 milijuna funti.

Pored Modrića u kontekstu mogućeg transfera u United još se spominju imena belgijskog veznjaka Evertona Marouanea Fellainija i francuskog veznjaka Seville Geoffreyja Kondogbije, ali zasad je sve samo u sferi nagađanja.

Marca: De Sciglio na meti Real Madrida

Dvadesetogodišnji obrambeni nogometaš Milana Mattia De Sciglio, kojeg nazivaju "mali Maldini", velika je želja madridskog Reala...

Piše tako Marca, te navodi kako je De Sciglio talentirani igrač kojeg se može koristiti na bilo kojoj poziciji u obrani, od stoperske pozicije, do pozicije lijevog i desnog beka.

De Sciglio je ponikao u Milanovoj akademiji, a u udarnoj je momčadi "rossonera" debitirao 2011. godine.

Aktualni ugovor za Milan ga veže do ljeta 2016. godine, a sugerira se da bi ga uprava bila voljna prodati za 12 milijuna eura.

U dresu talijanske reprezentacije De Sciglio je dosad već skupio 8 nastupa.









Službeno: Barrios novo pojačanje moskovskog Spartaka

Paragvajski nogometni reprezentativac Lucas Barrios (28) svoju će karijeru nastaviti u ruskoj ligi, točnije u moskovskom Spartaku...

Za Barriosa je Spartak platio sedam milijuna eura odštete kineskom Guangzhou Evergrandeu.

Barrios je između 2009. i 2012. godine prije transfera u Guangzhou branio boje Borussije Dortmund i u njenim je redovima 2010. godine sa 19 golova u 33 utakmice završio kao treći najbolji bundesligaški strijelac.

Iako rodom iz Argentine Barrios je 2010. godine dobio paragvajsko državljanstvo i zaigrao sa paragvajskom reprezentacijom na SP-u u Južnoafričkoj Republici.

U paragvajskoj je reprezentaciji dosad ukupno skupio 21 nastup i postigao pritom 6 golova.

Službeno: Hamšik produljio s Napolijem do 2018.

Nakon sinoćnje prijateljske utakmice i 2-1 pobjede Napolija nad Benficom, sjajni vezni nogometaš napuljske momčadi Marek Hamšik (26) potvrdio je potpisivanje produljenja ugovora do 2018. godine...

Hamšik je u Napoli stigao 2007. godine iz Brescije, a prethodni ga je ugovor vezao do 2016. godine.

- Upravo sam produljio ugovor s Napolijem do 2018. i jako sam sretan – komentirao je Hamšik, dok je predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis putem Twittera poručio:

"Ovo je savršen brak sa Hamšikom. On je sjajan čovjek, sjajan profesionalac i sjajan igrač koji poštuje Napolijev dres. To je dres koji sretno i ponosno nosi."

Hamšik je prošle sezone u Seriji A upisao maksimalnih 38 nastupa i pritom zabio 11 golova i 18 puta asistirao.

Linker
21. rujan 2024 09:00