Željko Šop/CROPIX
PREZENTACIJA NA KORZU

Rijeka je opet luda za nogometom: 'Kada nam je klub jak, onda je cijeli grad ljepši'

Tražimo još tog jednog igrača, golgetera. Neke igrače mi nismo htjeli, neki iz Italije i Francuske nisu htjeli doći u HNL... No, naći ćemo napadača - rekao je Mišković
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 14. srpanj 2012. 14:02

Biti navijač Rijeke, svakim je danom sve ljepši osjećaj. Jučer je gradsko središte svjedočilo nečemu što nikad nije vidjelo. Improvizirani mini-teren, klupski štand s najnovijom službenom opremom, pola tisuće ljudi usred Korza sa željom da vide svoje ljubimce, da im pripreme ovacije i... Igrač po igrač, predstavljanje nove momčadi, s dvanaest novih igrača. Redom istinskih pojačanja.

I potvrdilo se još jednom ono što se polako zakuhava još od kraja prošle sezone. Rijeka je opet luda za nogometom! Pa je po valjda stoti put prigodno za ponoviti davnu izjavu Vojka Obersnela:

- Kad je Rijeka jaka i kad igra dobro, cijeli je grad ljepši, a Riječani sretniji.

Rijeka je definitivno jaka, a dobro bi trebala početi igrati od petka u Parku mladeži.

S čelnicima, igračima i kolegama iz stožera nije bilo šefa Elvisa Scorije koji je nazočio trenerskom seminaru u Tuheljskim toplicama. No, velik se broj Riječana sjatio na Korzu neovisno o tome što je lijepi događaj počeo u podne, usred najveće vrućine i sparine.

Ovacije su išle ne samo igračima nego i činjenici s kojom se navijači inače ne bave, ali ih nakon četiri gladne godine sada itekako oduševljavaju: zatvorenoj financijskoj konstrukciji za ovu, sljedeću sezonu i onu nakon sljedeće! Nove dresove se i prije nego što je "happening" počeo naveliko kupovalo na Korzu, a stalno će biti dostupni u klupskom Fan-shopu na Kantridi. Nije se igrala utakmica no Rijeka je guštala u nogometnoj divoti. Kako je voditelj rekao:

- Ovo rade i United, City i Real Madrid, ali... Ne ovako dobro kao mi!

Predsjedniku Damiru Miškoviću, direktoric i Marini Veli, sportskom direktoru Srećku Juričiću i ostalim klupskim čelnicima osmijeh, normalno, nije silazio s lica.

- Zadovoljan? Ma ne da sam zadovoljan, nego oduševeljen, čak i malo preuzbuđen da bih odmah dao izjavu! - pričao je ponosni presidente Mišković.

- Nema nerealnih ambicija, nema megalomanskih apetita, ostajem pri već zacrtanom cilju - ove sezone biti među prvih pet, ali ovaj doživljaj sve nas stvarno ispunjava radošću. Tražimo još tog jednog igrača, golgetera. Neke igrače mi nismo htjeli, neki iz Italije i Francuske nisu htjeli doći u HNL... No, naći ćemo napadača, uskoro, a sportski direktor Srećko Juričić i trener Elvis Scoria već su obavili veliki posao.

Linker
19. rujan 2024 05:28