Zagreb, 070810.Stadion Maksimir. 1. HNL, 3. kolo, seniori, susret ekipa NK Lokomotiva i NK Istra 1961.Na slici: Amed Alimi, Domagoj Antolic, Hrvoje Kovacevic.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX
CIBALIA BOLJA OD INTERA

Rijeka i Slaven Belupo održali savršeni učinak, Karlovac slavio protiv Splita 1-0

Lokomotiva i Istra 1961 odigrali su utakmicu u ranijem terminu, a sva tri boda pripala su domaćem sastavu koji je slavio pogotkom Domagoja Antolića u 65. minuti
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. kolovoz 2010. 21:56

Zaprešički Inter ostao je bez boda i nakon trećeg kola u kojem su upisali poraz u Vinkovcima 0-1. Rijeka i Slaven Belupo zadržali su 100%-tni učinak pobjedama nad Hrvatskim dragovoljcem (3-0), odnosno Zadrom (2-0). Robert Jarni debitirao je na klupi Istre porazom od Lokomotive, a Karlovac je došao do tri boda protiv Splita koji je uz zadnjim minutama utakmice propustio uzeti bod.

Cibalia - Inter 1-0

Inter iz Zaprešića nije uspio doći do boda u Vinkovcima iako je Cibalia od 54. minute igrala s igračem manje. Domaćin je do pobjede od 1-0 došao u 21. minuti pogotkom Prgometa koji je, kao i trener Mršić, morao napustiti teren zbog crvenog kartona. Nakon početnog vodstva Cibalije igra je pala i nije bilo izglednijih prilika. Cibalia je stala na loptu i sigurnom igrom došla do tri boda. Inter je pak i treće kolo bez boda, ali i pogotka.

Lokomotiva - Istra 1961 1-0

Lokomotiva je po prvi puta ove sezone odigrala utakmicu na domaćem terenu i upisala tri boda protiv Istre 1961 koju je predvodio Robert Jarni. Pred malim brojem gledatelja koji nisu imali priliku gledati 'ljepoticu', pobjedu Lokmotivi donio je Domagoj Antolić u 65. minuti. Igrač Dinama na posudbi u Lokomotivi bio je najbolji igrač susreta i dokazao je da je pravo pojačanje.

Rijeka - Hrvatski dragovoljac 3-0

Rijeka je na Kantridi iščekivala ono što se malo tko nadao prije nekoliko tjedana, treću pobjedu u trećem kolu. Maksimalan učinak! Dugo se to nije dogodilo, a protiv Hrvatskog dragovoljca bilo je i više nego izgledno, posebno nakon s(p)retne pobjede protiv Splita (1-0) i fenomenalne protiv Dinama u Maksimiru (2-1). U takvoj slavljeničkoj atmosferi, pred skoro pa punim stadionom, gosti nisu imali šanse. Ispraćeni su s tri komada u mreži!

Načeo im je mrežu sjajni Hrvoje Štrok u 27. minuti, koji se uz par finti oslobodio svih čuvara i zabio s dvadesetak metara za vodstvo. Nakon toga je sve bilo lakše. Ipak, poluvrijeme je završilo minimalnim vodstvom i pobjeda se morala potvrditi u nastavku. Valjda je taj pritisak utjecao na domaćina jer Dragovoljac je imao nekoliko i više nego izglednih prilika. Koje su promašili... A tad slijedi zna se što.

Hrvoje Štrok! Opet solo akcija, ovaj put u kaznenom prostoru. Sjajnim udarcem u 72. minuti to je bilo 2-0. Gosti više nisu imali šanse i takve bezvoljne ih je 'riješio' Radomir Đalović udarcem glavom u 80. minuti. Rijeka je devet bodova u tri susreta. Zvuči i više nego dobro, a tko zna što još slijedi.

Karlovac - Split 1-0

Karlovac je u utakmicu krenuo bolje i žustrije nego Split i to im se vratilo već u 7. minuti kada je Mario Barić iz daljine pucao kroz šumu nogu i pogodio. Pamićev Karlovac mogao je imati i veću prednost, no lopta je dva puta pogađala vratnicu. Jednom iz slobodnog udarca Husića, drugi puta nakon udarca glavom Jerneića. U drugom dijelu Split je odlučio doći do boda. Pokušaj Šimića oko 50-te minute skinuo je Sunara, a kasnije su vratima Karlovca zaprijetili Deranja i Golubović, no bezuspješno. Najbolju priliku za Split propustio je Golubović i tako je Karlovac upisao nova tri boda.

Slaven Belupo - Zadar 2-0

Slaven Belupo je loše završio prošlu sezonu, ali ove očito stvari idu drugim smjerom. Koprivničani su pobijedili sve utakmice koje su realno i trebali pobijediti. Iznimka nije bila niti protiv Zadra, koji je oduvijek tvrd orah za farmaceute.

Pogocima Delića u 65. minuti i Vojnovića u 71. s bijele točke, gosti su ispraćeni kući. Sasvim dovoljno za tri boda i treću pobjedu u trećem susretu. Sve što je oko dvije tisuće razdraganih gledatelja moglo poželjeti. Dugo su čekali da im se ostvare želje, ali kad je Delić pogodio nakon povratne lopte Mujanovića sve je zamirisalo na novu pobjedu. A definitivni kraj je uslijedio nakon što je Gregurinu s leđa srušio Bilaver. Vojnović je postavio točku na 'i'.

I dok se sjetimo kako je Slaven sve utakmice prošle sezone rješavao uz mnogo problema, posebno ako su bile na strani, ove sezone je u sva tri susreta opravdao ulogu favorita i slavio. Utjecaj je to iskusnog stratega Mile Petkovića, pod čijom palicom Koprivničani igraju disciplinirano. Uostalom, nisu primili niti jedan pogodak još ove sezone!

Prva HNL, 3. kolo:

Lokomotiva - Istra 1-0 (Antolić 65)

Varaždin - Dinamo 1-1 (Glavina 67 / Rukavina 6)

Rijeka - Hrvatski dragovoljac 3-0 (Štrok 27, 72, Đalović 80)

Karlovac - Split 1-0 (Burić 7)

Slaven Belupo - Zadar 2-0 (Delić 65, Vojnović 71-11m)

Cibalia - Inter 1-0 (Prgomet 21)

Redoslijed: 1. Rijeka 9, 2. S. Belupo 9, 3. Zagreb 7, 4. Cibali 7, 5. Karlovac 6...

Linker
07. listopad 2024 05:31