IPAK SE TRGUJE

Rijeka dobila Alispahića, Z. Pamić se skrasio u Maksimiru, Pavlović otišao u Werder

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. siječanj 2013. 12:16

Lisnice su prazne, kartice blokirane - živjela sezona shoppinga! Na velikim vratima HNL trgovačkog centra nema gužve; kolica su uzeli jedino Dinamo i Rijeka, košaricu i Split; praznih ruku, u razgledavanju i eventualno kavici, barem su osmorica čija je retorika između kuknjave i žalopojki (Lokomotiva nije sama svoja!), svaki igrač preskup ako nije gratis, a moguća prodaja - bingo. Za spas od Uefine ili HNS-ove suspenzije.

Doduše, uvertira naizgled obećava; prijelazni rok još nije niti počeo, a već je Rijeka dobila od Zdravka Mamića na poklon Mehmeda Alispahića pod nedovoljno razjašnjenim okolnostima, Zvonko Pamić skrasio se u Maksimiru nakon njemačkih putešestvija koje su mu uzele dvije godine karijere, Hajduk je doveo Šibenčanina Antonija Jakoliša, Split Josipa Fučeka i Zajka Zebu... Domagoj Vida spakirao kovčege i čeka avion za Kijev, a “njegovi” milijuni mogli bi značiti da će se pokoje zapaženije ime prijaviti u Maksimiru, pogotovo što je otišao i Portugalac Tonel. No, jedno je preludij, drugo glavni čin, u njemu se vrlo vjerojatno neće održati takav tempo.

Hrvatska je stvarnost da su solidniju odštetu u stanju platiti samo u Maksimiru i na Kantridi, no niti oni ne bi previše “posezali”, Anas Sharbini, poneki stranac i eventualno ako Modri vrate kojeg Hrvata iz inozemstva da bi posložili ekipu za novi međunarodni proboj, i to će vjerojatno biti to. Ozbiljnijeg priliva kvalitetnih igrača sigurno neće biti, osim ako se “ubode” nešto na posudbu, primjer je Hajdukov pokušaj s Brazilcima.

Za spektakularne transfere treba pričekati Matea Kovačića i Alena Halilovića, oko njih zasad lete samo dimne bombe. Pravom bi se eksplozijom zvalo ukoliko bi netko iz Europe napokon odlučio uložiti u - Sammira. Kako je on postao Vatreni, a izbornik Štimac i pomoćnik Bokšić itekako ga hvale, hoće li ljeto biti taj trenutak? Pojavi li se šansa Hajduk će odmah utržiti pokojeg od mladića realno još nezrelih za “eksport” (Caktaš, Radošević...), kao spas “legla” bi Bijelima ponuda za - Vukovića! Jer 31. ožujka brzo će doći, a isključenje iz Europe bolno bi odjeknulo.

Mateo Pavlović zamijenio je Zagreb Werderom; stasiti stoper u Bundesligi, to je vijest zime iz sektora “mali klubovi”. Upravo Pjesnicima za preživljavanje bi moglo trebati najviše pojačanja, do njih Zadru. Istra 1961 potražit će možda centarfora nakon što se riješila Ahmada Sharbinija, a u općoj oskudici najteže je čini se Slavoncima, Cibaliji i Osijeku.

Linker
22. rujan 2024 04:31