Tea Cimas / CROPIX
PRIPREME ZA HNL

Riječani pregazili slovenskog Šampiona uoči otvaranja prvenstva na Parku mladeži

Rijeka je slavila protiv slovenskog drugoligaša s 5-1
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 15. srpanj 2012. 00:56

Rijeka je svoju generalku očigledno odigrala prije nekoliko dana, protiv znatno kvalitetnijeg suparnika, rumunjskog Gaz Metana. Protiv slovenskog drugoligaša zvučnog imena igralo s lagano podignutom ručnom i početnim sastavom kojeg u petak sigurno nećemo gledati u Parku mladeži.

Bijeli su u prvom poluvremenu dvaput pogodili gredu, jednom vratnicu, dali jedan i primili jedan gol. U 4-3-2-1 formaciji s Mutombom kao središnjom špicom, Gabrićem i Čulinom na ofenzivnim bokovima, veznim tercetom Brezovec-Kreilach-Salčinović te Milošem kao desnim braničem. Posebno raspoložen opet je bio Antonini Čulina. Grega Zamernik na desnoj strani celjske obrane četiri-pet puta uhvaćen je u nemilosrdni Čulinin ringišpil, ali gol je pao nakon prekida. Korner Brezovca, a Neretljak glavom s tri-četiri metra lagano šalje loptu iza M.Čretnika - 1:0. Mutombo i Kreilach glavom su tresli grede, a Kreilach sa 18 metara i lijevu celjsku vratnicu, Bijelu su nizali prigode no igralo se u laganom ritmu, bez silne pažnje na igru prema nazad pa je Severdžan Bećiri u 38-oj s desne strane krenuo posve sam na Lisjaka i uspio pogoditi donji desni kut Rijekina gola - 1:1, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Od 56. Scoria uvodi Benka umjesto Salčinovića i prelazi na igru s četvoricom u veznom redu (Kreilach kao korektor veze) te dvojicom napadača, Benkom i Mutombom kojima se priključuju Čulina (polulijevo), Gabrić i Brezovec. U 60-oj opet Čulina-show koji završava drugim domaćim golom. Čulina najprije gura loptu kroz noge nemoćnom Djuranoviču, daje ju u for Mutombu koji na petercu pronalazi Josipa Brezovca. Lagana egzekucija s 10-ak metara u gornji lijevi kut - 2:1. Krasna akcija, krasan gol i salva aplauza majstoru Antoniniju Čulini. Zdrav, spreman i još sa Scorijom na klupi... Lako moguće jedno od naj-imena nove HNL-sezone. O.K., protivnik nije bio posebno neodoljiv, ali Čulina cijele pripreme ide sjajno, istodobno lagano i moćno, jak i na driblingu i na udarcu. Dogodi li se pretvaranje talenta u igrača, danas-sutra moglo bi biti i Štimcu na korist.

Svoj prvi gol za Rijeku jučer je zabio i Jurica Vranješ. Močinićev korner, Vranješ sam glavom s 5 metara - 3:1. Odmah potom Čulina namješta još jedan gol. Normalno, driblingom-nizankom pored nemoćnih gostiju, asistencija Benku koji sjajno, lagano potkopava preko Andree Podgajskog - 4:1. Benko zabija i na Weitzerov asist, okrenut leđima izborio se za poziciju pa ljevicom s 10 metara pogodio mrežu - 5:1.

Salve aplauza... Još jedna lijepa riječka nogometna večer.

Linker
20. rujan 2024 19:45