Dion Drena Beljo

 TOM DUBRAVEC Cropix
DION DRENA BELJO ZA SN

‘Zašto me ni Dalić ni Skočić nisu zvali? Ne znam! Nisam bio u kontaktu ni s jednim od njih...‘

‘Klub? Odigrao sam u četiri utakmice ukupno dvadesetak minuta. Nezadovoljan sam i razočaran!‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. studeni 2023. 07:06

Dion Drena Beljo (21) vikend je odlučio provesti u Hrvatskoj, jučer je doletio iz Njemačke, do ponedjeljka će biti u Vinkovcima.
Bio je mladi hrvatski napadač u žiži zanimanja proteklih dana jer nije pozvan niti u jednu nacionalnu vrstu. Bio je na pretpozivu Zlatka Dalića, ali izbornik ga nije pretvorio u poziv, dok ga izbornik mlade vrste Dragan Skočić uopće nije pozvao. Rekao je Skočić da ga nije pozvao jer ne igra u Augsburgu, te da mu nepozivanjem ostavlja priliku da se nametne u svom klubu.

Bez kontakata

Beljo je u listopadu bio pozvan u A selekciju, igrao je protiv Turske desetak minuta i poluvrijeme protiv Walesa, ostavio je solidan dojam iako nije zabio...

- Nisam imao kontakte niti s jednim izbornikom. Vidio sam da sam na pretpozivu A reprezentacije koji nije aktiviran, a za mladu vrstu nisam pozvan. To je to, nemam što kazati na tu temu - kaže nam Beljo.

Kad mu kažemo da nam je malo čudno što nije pozvan u mladu vrstu, kad već nije dobio pozivnicu za Vatrene, kratko veli:

- Ne znam...

Pitamo ga što se događa u Augsburgu, u posljednjim utakmicama praktički ne igra, odnosno, malo je na travnjaku. Posljednji put svih 90 minuta odradio je protiv Darmstadta 7. listopada, nakon toga dobio je neku sitnu minutažu protiv Wolfsburga i Hoffenheima, protiv Kölna i Heidenheima ostao je na klupi.

- Otkako je došao novi trener Jess Thorup umjesto Enrica Maassena - ništa. Odigrao sam u četiri utakmice ukupno dvadesetak minuta. Nezadovoljan sam i razočaran! Međutim, kad se radi o nogometnom osjećaju, onda je sve dobro, super se osjećam. Eto, imali smo u četvrtak neku prijateljsku utakmicu, dobro sam odigrao, zabio tri pogotka. Mislim da sam dobar i na treninzima. Nakon ljeta sve je bilo dobro, baš sam se super snalazio na terenu. Imam i sad samopouzdanja, ali nemam minuta. Jednostavno, zaslužujem više! A sad, vidjet ćemo što će biti dalje.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Priča nam kako je do dolaska novog trenera igrao, imao minutažu...

- U prva tri kola zabio sam dva pogotka. Nakon toga sam ulazio s klupe i, eto, sada skoro ništa ne igram. Nije baš dobra trenutačna situacija.

Iako ovoga trenutka ima problema s neigranjem, kaže nam sljedeće...

- Siguran sam da sam nogometno napredovao u Augsburgu. Prošle sezone igrao sam 16 utakmica u Bundesligi, imao sam 75 posto minutaže, to je definitivno utjecalo na moj napredak i razvoj.

Velika želja

Naravno da ga je u ovom trenutku, kad muči muku s minutažom i povjerenjem novog trenera, možda malo čudno pitati nada li se da će biti pozvan na sljedeća reprezentativna okupljanja, nada li se negdje pozivu na Euro ako se Hrvatska plasira, a svi se nadamo da hoće...

- Naravno da se nadam i da mi je to velika želja. Nastupiti na velikom natjecanju s reprezentacijom Hrvatske je san. Bila mi je čast kad sam igrao u ove dvije kvalifikacijske utakmice, to je tada bilo ispunjenje sna. No, sasvim mi je jasno da me izbornik neće pozvati ako ne igram u klubu. Moram se izboriti za svoju minutažu, pokazati dobre igre, onda poziv neće izostati. Isto to vrijedi i za mladu reprezentaciju. Bio sam na pretprošlom okupljanju, bio sam na Farskim otocima, tamo sam igrao, zabio gol i asistirao. Kad ne igram u klubu, svaka minutaža dobro dođe.

Pozitivni komentari

Kako je doživio svoje prve minute u A vrsti protiv Turske i Walesa? Bilo je raznih komentara i zaključaka...

- Moram priznati da sam zaista dobio dosta pozitivnih komentara. To me iznenadilo. Jer, rezultati, porazi, nisu bili očekivani. Naravno, kad je reprezentacija izgubila obje utakmice, nisam mogao biti sretan, dapače, ali ipak mi je bilo drago čuti pozitivne komentare za ono što sam pokazao. Jasno, žao mi je što nisam zabio, imao sam prilike. Mogao sam puno pomoći reprezentaciji. Žao mi je što nisam. Ali, bilo mi je to veliko iskustvo, lijepa priča za mene jer sam debitirao za reprezentaciju. To se zbilo u Osijeku, a tamo osjećam kao kod kuće. Navijači su me super dočekali, bili su to lijepi dani dok sam igrao za Bijelo-plave.

Hoće li Hrvatska izravno na Euro, hoćemo li dobiti Latviju i Armeniju, hoće li malo pomoći Armenija ili Turska protiv Walesa?

- Nadam se da hoćemo, da ćemo dobiti Latviju i Armeniju. A držim da Wales neće dobiti obje utakmice - zaključio je Dion Drena Beljo.

Ako ovako ostane u klubu, to definitivno neću prihvatiti!

Nego, je li novi trener, Danac Thorup, razgovarao s njim na temu njegovog neigranja?

- Malo nešto... Baš u petak, prije nego sam krenuo za Vinkovce, prvi put smo malo porazgovarali. Prvi put otkako je došao sjeli smo i popričali. Pitao sam ga gdje je problem? Nisam dobio neki konkretan odgovor, tako da niti sam ne znam...

A tko igra ispred njega u špici?

- Nijemac Phillip Tietz. Ima tri puta više minuta od mene, a zabio je jedan gol više. Nije nešto bajan, ali od kada je došao novi trener već je zabio tri gola, pa mu je sad on prva opcija.

A kakva su mu razmišljanja ako će i dalje biti u ovakvom statusu, na klupi Augsburga?

- Još ne razmišljam o tome. Ali, ako ovako ostane, s ovime sigurno neću biti zadovoljan. To definitivno neću prihvatiti! Zato sad treba vidjeti što će se dalje događati.

Linker
24. travanj 2024 08:45