Marko Livaja na utakmici protiv Slovenije

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
PODCAST SN

VIDEO: ‘Livaja mora biti prvi centarfor! Pa uz njega bi Kramarić bio još opasniji, a možda i Pašalić‘

‘Je li 3-5-2 sustav u kojoj ćemo najbolje izgledati u najtežim utakmicama? Nisam siguran...‘
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 26. ožujak 2022. 18:29

Kako su igrali hrvatski reprezentativci na pripremnoj utakmici protiv Slovenije u Kataru? Je li ova utakmica donijela odgovore izborniku Zlatku Daliću o novom sustavu s tri braniča u posljednjoj liniji i je li to opcija i za neke važnije susrete?

Odgovore na ta i druga pitanja u novom podcastu Sportskih novosti dali su naš proslavljeni nogometni trener Ilija Lončarević i glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola.

"U naših 3-5-2 najviše sumnji mi ostavlja naš vezni red, a on je najkvalitetniji dio naše momčadi. Modrić i Kovačić nisu igrači koji idu bez lopte naprijed, koji tako trče i osvajaju prostor. Oni to uvijek rade s loptom. U tih 3-5-2 je zamišljeno da bude puno trke, puno ulazaka bez lopte, puno lažne trke, a toga je, posebno u prvom poluvremenu, jako nedostajalo. Nismo puno pametniji. Mi znamo da to možemo odigrati solidno, ali je li to igra u kojoj ćemo najbolje izgledati u najtežim utakmicama, to nisam siguran", rekao je Šola.

image

Ilija Lončarević u podcastu Sportskih novosti

SPORTSKE NOVOSTI

Dosta pitanja se već godinama povlači po pitanju našeg napada, Andrej Kramarić je postigao jedini gol na ovoj utakmici, ali Ilija Lončarević smatra da netko drugi treba biti prvi centarfor reprezentacije.

"Livaja nas je na neki način doveo da ga sada upoznamo jer je otišao iz Hajduka sa 17 godina. Mislim da je on u ovoj listi igrača koji su otišli u Katar apsolutno prvi centarfor, tu nema konkurencije. E sad, tko je drugi s njim? Može biti Kramarić, ovako kao što je bio s Budimirom i bio bi puno učinkovitiji jer je Livaja puno raznovrsniji od Budimira. Livaja je previše nepredvidljiv igrač za protivnike da u ovoj situaciji ne bi bio prvi centarfor. Uz njega bi Kramarić bio puno učinkovitiji, a možda bi se tu i Pašalić dobro uklopio", istaknuo je Lončarević.

Pogledajte cijeli podcast:

Ovo je prvi od tri podcasta iz serijala ‘Vatreni u Kataru‘. Drugi pogledajte u utorak, odmah nakon utakmice Hrvatske protiv Bugarske, a treći u petak, nakon ždrijeba skupina za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Linker
22. travanj 2024 12:28