Andrej će mirovati u reprezentativnim akcijama u studenom
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
PROBLEMI ZA DALIĆA

Vatreni u studenom ipak bez Kramarića! ‘Jako sam sretan što Andrej neće biti u reprezentaciji‘

"Zdravstvena situacija mi nije idealna. Još uvijek osjećam taj aduktor", poručio je napadač
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. studeni 2020. 12:18

Hrvatska će u studenom igrati bez Andreja Kramarića. As Hoffenheima neće doći na okupljanje reprezentacije u ponedjeljak za dvoboje s Turskom, Švedskom i Portugalom. Moglo se to i nazrijeti jer još nije odigrao nijednu utakmicu od prošle akcije Vatrenih s koje se vratio zaražen koronavirusom. Njegov problem nije bio samo pozitivan test na COVID-19 nego i aduktor zbog kojeg je protekli mjesec tek dvaput ušao u završnici susreta sa Švedskom i Francuskom iako bi inače sigurno bio starter.

Vijest da ćemo gledati Vatrene bez Kramarića zapravo nam je dao sportski direktor Hoffenheima Alexander Rosen izjavom.
- Jako sam sretan što Kramarić ne ide u reprezentaciju.
On je vrlo kritičan prema nastupima nacionalnih vrsta, protekli je mjesec zaprijetio da će klub dobro razmisliti hoće li pustiti svoje igrače. Sad je stao na kočnicu, idu svi osim Kramarića. Za njega je dogovoreno da se potpuno oporavi i pripremi za nastavak sezone.

Zlatko Dalić je već aktivirao petoricu s liste pretpoziva, među njima je i napadač Antonio Čolak, a na raspolaganju ima i Antu Rebića. Riješit će napadačka pitanja. Sada je jasno da u ponedjeljak na okupljanju neće biti Petkovića, Livakovića i Kramarića, a možda tu nije kraj izostancima. Svi igraju tijekom vikenda, postoji opasnost od ozljeda, a i svaki mora obaviti još jedan test...

Kakva je točno situacija s Kramarićem?
- Zdravstvena situacija mi nije idealna. Još uvijek osjećam taj aduktor koji me je kočio na prethodnoj akciji reprezentacije, a zbog korone nisam mogao nimalo trenirati jer mi liječnici nisu dopustili. Spojila su se ta dva problema. Ide na bolje, pa će vjerojatno biti u redu nakon reprezentativne stanke - dogovorio nam je Andrej.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

On je s ekipom Hoffenheima počeo trenirati u utorak, ali nije igrao u četvrtak u Europskoj ligi. Zasad nije potvrđeno hoće li kandidirati za nedjeljni prvenstveni nastup, iako je jasno da je daleko od prave spremnosti. Pitali smo ga je li imao kakve teže simptome koronavirusa?
- Ne, nisam, s te strane je OK.

Podsjećamo da su nakon zadnjih utakmica reprezentacije pozitivni bili on i Ante Budimir, a nekoliko dana kasnije i Josip Brekalo. No, Budimir i Brekalo nisi imali drugih proteškoća i već igraju. Štoviše, Budimir je u debiju za Osasunu zabio Atletico Madridu.
Izbornik Dalić je osim Čolaka s liste pretpoziva uzeo još i golmana Kalinića, obrambene igrače Pongračića i Juranovića te veznjaka Bašića. Na raspoganju smo mu uz Rebića i Jedvaj i Škorić, što se tiče imena koja je objavio.

UEFA će nekako izgurati i ovaj ciklus utakmica državnih sastava, a onda će oni na odmor do ožujka kad kreću europske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Za Vatrene je glavna utakmica sa Švedskom jer u njoj igraju za ostanak u A kategoriji. U Turskoj će šansu dobiti igrači iz drugog plana, a potom sa Švedskom i Portugalom u Splitu Dalić treba ponuditi najjače adute. Koji mu stoje na dispoziciji. Šime Vrsaljka duže nam zbog ozljede, što je hendikep koji je već ušao u kategoriju "normalno". No, Šimi bi ovo trebale biti zadnje utakmice koje će preskočiti. Od proljeća ga očekujemo u hrvatskom dresu. (da)

Linker
06. listopad 2024 08:28