Matia Barzic

 CESAR ORTIZ GONZALEZ/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Cesar Ortiz Gonzalez/alamy/alamy/profimedia
ZVUČI OBEĆAVAJUĆE

Tko je Španjolac koji je osvanuo na popisu Vatrenih? Ima dvostruko državljanstvo, 11 godina je igrao u Atleticu...

Matía Barzic Gutiérrez novo je ime na popisu hrvatske U21 reprezentacije
Piše: SNObjavljeno: 24. rujan 2024. 12:55

Prošlo je malo vremena od posljednjeg okupljanja, tako da većih promjena na popisu nije bilo, kazao je izbornik hrvatske U21 reprezentacije Ivica Olić nakon objave liste igrača na koje računa za dvoboje s Andorom i Grčkom u kvalifikacijama za Euro.

I nije ništa krivo rekao, većih promjena zaista nema, osim trojice debitanata vratara Ivana Mandića iz Vukovara, Dinamova veznjaka Branka Pavića i stopera Matije Barzića.

Dok su prvospomenuta dvojica već više-manje poznati u domaćoj nogometnoj javnosti, za potonjeg su rijetki čuli, a za to postoji i dobar razlog. Naime, naš mladi reprezentativac, punog imena Matía Barzic Gutiérrez, rođen je i odrastao u Madridu, gdje se od 8. godine razvijao u omladinskom pogonu Atletica. Visok je 190 centimetara i igra desnom nogom te se najbolje snalazi na poziciji lijevog stopera, ali nije mu strano "zakrpati" drugu stranu. Zasad nije nastupao za mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, ali je pohađao HNS-ove kampove.

Matía (ili Matija) sin je Splićanina Mate Barzića koji je oženio Španjolku Palomu. Osim Matíje, imaju i kćer Violetu (15) koja se bavi košarkom. Oboje posjeduju i hrvatsko i španjolsko državljanstvo.

Prošle je godine, nakon 11 sezona u Atletico Madridu, otišao u Elche gdje je prvo igrao za drugu momčad, da bi ove sezone postao punopravni član seniorske momčadi koja se natječe u Segundi, odnosno drugom rangu španjolskog nogometa. Zvuči obećavajuće...

Linker
24. rujan 2024 16:55