DAMIR SENCAR Afp
LISTA JE PODUGAČKA

Tko je idući nezadovoljnik među Vatrenima? Rebić zasigurno nije jedini, pa razljutio se i onaj najmirniji

Jak je dojam kako je reprezentativni napadač AC Milana objavom otvorio Pandorinu kutiju Vatrenih
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. srpanj 2021. 12:00

Je li Ante Rebić otvorio Pandorinu kutiju Vatrenih ili je samo usamljeni jahač Apokalipse? Kladimo se na prvu opciju... Uostalom, ne trebamo za takav zaključak biti previše mudri, sam izbornik Dalić je za vrijeme Europskog prvenstva kazao:

“U reprezentaciji ima nezadovoljnih, ali nema raskola”.

Ta rečenica suprotnost je sama sebi Jer kad u momčadi imate nezadovoljne igrače, onda je sasvim razvidno promišljati da stvari ne štimaju i da je ukupna atmosfera narušena, bez obzira koliko se u eter pušta priča da je bila dobra.

Sjećate li se izjave Andreja Kramarića na pitanje zadovoljava li ga uloga džokera u reprezentaciji? Ako ste slučajno zaboravili, napadač Hoffenheima je kazao:

- Dao sam odgovor svojim igrama zadnjih sedam godina. Sada je moj odgovor - pitajte Šukera što bi on rekao kad zabije 20 golova u jednoj sezoni?

Mogli ste u Sportskim novostima pročitati koje je poruke tata Kramarić slao našem dugogodišnjem pratitelju reprezentacije Draženu Antoliću. Doduše, on je našeg novinara optužio da “sastavlja momčad bez Andreja”, ali jasno jest da je ta optužba bila zapravo adresirana na Dalića. To je logično vjerovati, pa ne misli valjda stariji Kramarić da novinar određuje udarni sastav? Isto je tako nelogično očekivati da tata i sin nisu na istoj valnoj dužini... Kramarić je očito također nezadovoljan, to je valjda jasno.

Nakon Europskog prvenstva razgovarali smo s Mislavom Oršićem, najboljim strijelcem Dinama, čovjekom koji je zablistao u utakmici sa Španjolskom, koji nas je skoro doveo do četvrtfinala.

- Ne mogu kazati da nisam bio ljut što do Španjolske nisam dobio niti minute!

To je kazao Oršić... Halo, Oršić? Dakle, dugi niz godina se bavimo ovim poslom, ali zaista se ne sjećamo da smo upoznali mirnijeg, odmjerenijeg, maksimalno srdačnog čovjeka, koji nikada, ali baš nikada u svojoj karijeri, nije izrekao neku iščašenu rečenicu, koji pažljivo važe sve što kaže. On nikada nije bio ljut kad je nogomet u pitanju, a ako i jest, to je zadržao za sebe. Ovoga puta nije... E, pa kad se Oršić uspije razljutiti, onda je kap stvarno prelila čašu. Dakle, evo još jednog na popisu nezadovoljnika...

Pitanje jest u kakvom je stanju Borna Barišić, lijevi bek koji je prije prvenstva kotirao kao sigurna prva opcija u udarnom sastavu. Gotovo je bilo nemoguće zamisliti da Barišić neće biti prvi izbor Dalića. Nije bio, svoju priliku je dobio Joško Gvardiol. Jest, Barišić je imao problema s ozljedom, ali ne bi gurnuli ruku u vatru da je bez obzira na sve zadovoljan svojim statusom. Izgubio je poziciju prvog lijevog beka... On je također jedan od onih finih momaka, koji to neće oglašavati na sva zvona, ali nakon odlične sezone odigrao je samo 20 minuta na Euru. Sigurno mu nije drago što je iza sebe ostavio Euro bez ozbiljne minutaže, a i s neizvjesnom budućnošću, s obzirom na činjenicu da je Dalić očito Gvardiola predodredio za to mjesto.

Ne vjerujemo da je sretan i Mario Pašalić, momak koji je tako dobro igrao u Atalanti i koji nas je pogotkom protiv Španjolaca doveo do produžetaka. Cijelo prvenstvo se pričalo o tome kako naši veznjaci slabo i nikako ulaze u završnice akcija, a upravo je on taj koji to radi stalno, to mu je trade mark. Tako je, uostalom, i zabio La Roji. Na Euru je odigrao tek mršavih 46 minuta, sigurno je očekivao više.

Ili, kako bi se trebao osjećati Josip Brekalo, koji je vjerojatno također drukčije razmišljao o svom nastupu na Euru? U tri utakmice skupio je 112 minuta, a na utakmici sa Španjolskom je završio na poziciji desnog beka i zbog nesnalaženja kod centaršuta Danija Olma dopustio Morati da zabije onaj četvrti pogodak za Španjolsku? Možete misliti kako je zadovoljan svojim statusom.

A Ante Budimir? Jedina prava hrvatska špica igrala je na Euru tek 41 minutu, samo tu utakmicu osmine finala s Furijom. Imao je sjajnu sezonu, a na koncu je ušao tek kad više nije bilo drugih opcija. Budimir je još jedan od onih koji neće rogoboriti, on je još jedan miran i dobro odgojen momak, vjerojatno je negdje očekivao da će dobiti veće povjerenje izbornika. Da, Ante Rebić sigurno nije sam kad se radi o nezadovoljnima...

Linker
20. rujan 2024 02:57