NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/Pa Images/Profimedia
SN DOZNAJU

Problemi za Dalića: Poznata je težina ozljede Matea Kovačića, evo dugo koliko Vatrenog neće biti na terenu

Cityjev veznjak definitivno propušta reprezentativnu akciju zbog ozljede mišića kvadricepsa
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 13. studeni 2023. 15:49

Kao da se nesretna sudbina okomila na Matea Kovačića. Nije dovoljno što se protiv Chelseaja ozlijedio, nego su ga još lovci na virtualne senzacije uhvatili "da pozdravlja" pogodak bivšeg protiv aktualnog kluba za 4:4. O tempora, o mores....

S neozbiljnih tema uputnije se prebaciti na ozbiljne jer Mateo Kovačić je protiv Chelseaja opet "osjetio" kvadriceps blizu spoja tetive koljena. Bilo je dvojbeno hoće li uopće konkurirati za dvoboj na Stamford Bridgeu, ali kako je ultrazvuk mišića pokazao da nema nikakvih tragova ozljede, ipak je bio na klupi. Pep Guardiola ga je ubacio u finišu utakmice, Kovačić je sudjelovao u akciji četvrtog pogotka Manchester Cityja, ali je u idućem sprintu opet osjetio da bol na istom mjestu. Njegova strahovanja da se nešto dogodilo pokazala su se opravdana. Na magnetskoj rezonanci u ponedjeljak prijepodne evidentirana je manja lezija na vlaknima, ali dovoljna da iziskuje dva-tri tjedna pauze i terapija. To i nije tako problematično, koliko činjenica da je to ponovni problem kojeg je Kovačić imao u rujnu. Tada je, podsjetimo, napustio tabor reprezentacije (utakmice s Latvijom u Rijeci i u Erevanu sa Armenijom) i vratio se u Manchester liječiti. Nakon tri tjedna vratio se i igrao Kup s Newcastleom. Nažalost po Kovačića, obnovio je ozljedu i sada će trebati biti vrlo oprezan, zajedno s liječničkom službom, da se u cijelosti sanira problem mišića. Kada se događaju recidivi u kratkom razdoblju, to je uvijek veliki rizik.

Veznjaka MC-a neće biti u dvije utakmice Hrvatske u studenom (Latvija, Armenija), preskočit će dvoboj Lige prvaka s Leipzigom (28.studeni), odnosno, Premiershipa s Liverpoolom (25.11.), dok ostaje otvorenim opcija da se momčadi priključi za dvoboj s Tottenhamom, 3. prosinca na Etihadu.

Inače, Mateo Kovačić je do sada najduži problem imao s Ahilovom tetivom (travanj - lipanj 2020.), ali zbog pandemije izgubio je samo jednu utakmicu Chelseaja. Potom je imao problem s mišićem u travnju 2021. te s aduktorom u listopadu iste godine, i u oba navrata oporavak je trajao mjesec dana uz po devet izgubljenih utakmica.

U ovoj prvoj fazi sezone sa Cityjem Kovačić je odigrao 14 utakmica (68 minuta prosjek), od čega je u 11 bio starter.

Linker
14. svibanj 2024 22:55