TOM DUBRAVEC/Cropix
‘RASPUCAVANJE‘

Petković o tajni koja zanima golmane i o Dalićevoj uputi: ‘Evo što mi je rekao uoči penala s Brazilom‘

Bivši tandem Modrih okušao se u kratkom kvizu gdje su se prisjetili događaja iz četvrtfinala protiv Brazila
Piše: SNObjavljeno: 03. prosinac 2023. 13:39

Na kazališne daske, ali i u škole, od 9. prosinca stiže predstava Raspucavanje čiji su glavni junaci trojica dječaka iz osnovne škole koji ne mogu s ostalima gledati utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Kataru Hrvatska - Brazil 4:2 (1:1) zato što su kažnjeni zbog nepodopština.

Ulogu glavnih aktera u toj utakmici imao je, sada bivši, napadački tandem Dinama - Bruno Petković i Mislav Oršić - u kojemu je potonji asistirao Petkoviću za pogodak vrijedan izvođenja jedanaesteraca, a kasnije će se pokazati, prolaska u polufinale.

Ranije je ovaj dvojac uoči predstave govorio o brojnim anegdotama vezanih uz taj događaj, a sada su za kamere Amatersko lutkarskog kazališta Lutonjica Toporko odgovarali na brzopotezna pitanja.

Iako se nisu mogli sjetiti umjesto koga su i kada ušli s klupe, Petković i Oršić vrlo dobro pamte tu čuvenu 117. minutu kad je Petković zabio pogodak. Također, Mislav Oršić otkrio je kako je nakon trećeg penala odlučio gdje će pucati dok je Bruno Petković prema zamislima izbornika Zlatka Dalića trebao biti šesti izvođač. Ali do te serije nije došlo jer je Marquinhos u četvrtoj pogodio stativu i otključao Hrvatskoj vrata prolaska.

Dotaknuo se Petković i jedne zanimljivosti. Na pitanje u kojem bi trenutku odlučio gdje će pucati - centarfor Dinama i reprezentacije odgovorio je kako o tome odlučuje kad se zaleti prema lopti.

Linker
29. svibanj 2024 20:49