DAMIR KRAJAC Cropix
PROBLEM MINUTAŽE

Ostao bez Dalićeva poziva, ali nema ga niti među mladim Vatrenima: ‘Kad netko ne igra onda nam nije od koristi‘

Izbornik mlade reprezentacije Dragan Skočić okupio izabranike za oglede sa Slovacima i Bjelorusima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. studeni 2023. 16:29

Mlada reprezentacija izbornika Dragana Skočića okupila se i bit će stacionirana u Prelogu, gdje će odraditi dva treninga pred put u Slovačku, na prijateljsku utakmicu koja je na rasporedu 16. studenoga u Nitri. Iz Slovačke mlada vrsta putuje za Erevan, gdje će 20. studenoga igrati kvalifikacijsku utakmicu za Euro protiv reprezentacije Bjelorusije.

Izbornik je u problemima, gotovo je nevjerojatno kako U-21 selekcija pati zbog razno-raznih neugoda, primarno zbog ozljeda. Da ne kažemo da je "izgubila" dvije najveće zvijezde vezne linije, Luku Sučića i Martina Baturinu, koji su pozvani u A selekciju Zlatka Dalića. No, to je tako, jedan od ciljeva mlade vrste je nadogradnja igrača za Vatrene, pa je s te strane lijepo vidjeti da se netko iz mlade plasira u najbolju hrvatsku selekciju. Druga je sad stvar što takvi "transferi" bitno slabe U-21 reprezentaciju koja se bori za plasman na starokontinentalni skup najboljih mladih vrsta.

- Roko Šimić ima problema s leđima, Mauro Perković s gležnjem, Niko Sigur također ima ozljedu... Oni nisu došli na okupljanje, ali svu trojicu očekujem, ako ne za sudar sa Slovačkom, onda za utakmicu s Bjelorusijom. Nadamo se da će s njima biti sve u redu - kaže nam izbornik Dragan Skočić.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Dakle, izborniku ostaje samo nada da će također vrlo bitan trojac biti spreman za Bjeloruse. Ako slučajno neće, sasvim vam je jasno da će mlada Hrvatska biti bitno hendikepirana. U najgorem raspletu Skočić bi mogao ostati bez petorice igrača udarnog sastava (Sučić, Baturina, Šimić, Sigur, Perković). Bez pola momčadi! Ne samo to, s onog popisa koji je izbornik objavio za ovo okupljanje zbog ozljeda su otpali i Marin Šotiček i Juraj Badelj. Želio je Skočić pozvati i Viktora Kanižaja i Fabijana Krivaka, ali i oni imaju problema s ozljedama.

Zanimljivo, pozivnicu nije dobio Dion Drena Beljo, koji je bio na pretpozivu Zlatka Dalića. Dalić mu nije aktivirao taj pretpoziv, ali Belje nema niti u mladoj U-21 vrsti. Zašto?

- U posljednje vrijeme nema adekvatnu minutažu u Augsburgu, pa smo mislili da je za njega bolje da ostane u svom klubu, da se izbori za minutažu. Jer, ako igrač ne igra za svoj klub, onda nam ne može puno koristiti. Bilo bi dobro da u Augsburgu izbori status, onda bi to bilo jako dobro za nas - priča Skočić.

Da, nije dobra situacija za Belju u Augsburgu. Do sada je od starta sezone odigrao samo jednu utakmicu svih 90 minuta, zbilo se to 7. listopada protiv Darmstadta. Od tog dana odigrao je još samo 13 minuta, njih 12 protiv Wolfsburga i minutu protiv Hoffenheima. Protiv Heidenheima i Kölna ostao je na klupi za pričuve. U Bundesligi je postigao dva pogotka do sada, po jedan Bayernu i Bochumu, a taj posljednji protiv Bochuma zabio je još 2. rujna...

Nije mu idilično u Augsburgu pa ga izbornik ne želi zvati, ima smisla promišljanje da mu se ponudi prilika kako bi se u Augsburgu izborio za svoj status, a to će lakše napraviti ako će u ovoj stanci biti u rosteru svog kluba i trenirati.

- Protiv Slovačke ćemo nešto isprobati, treba iskreirati nešto drugo jer je sad ovo neka sasvim druga priča. Znamo što nas očekuje protiv Bjelorusije - zaključio je izbornik Dragan Skočić.

Linker
02. svibanj 2024 13:37