DAMIR KRAJAC Cropix
FINIŠ LIGE NACIJA

Olakšanje za Dalića nakon teške godine: Vatrenima se uskoro vraćaju trojica važnih igrača

Vatreni će završiti prilično turbulentnu 2024. godinu s jasnim pogledima prema 2025.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. listopad 2024. 08:16

Sljedeće okupljanje hrvatske reprezentacije bit će 11. studenoga u Zagrebu, a potom dolaze dvije preostale utakmice u skupini Lige nacija. Prva u petak 15. studenoga u Glasgowu na Hampden Parku sa Škotskom, a druga u ponedjeljak 18. rujna s Portugalom u Splitu. To je državni praznik Dan sjećanje na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Ti susreti konačno će definirati mjesto Hrvatske na ljestvici u skupni Lige nacija.

Vatreni će tako završiti prilično turbulentnu i tešku 2024. godinu s jasnim pogledima prema 2025. u kojoj dolazi i završnica Lige nacija, ali i kvalifikacije za SP. Za to okupljanje u studenom izbornik Zlatko Dalić očekuje kompletniji igrački kadar jer najavio je oporavak Josipa Juranovića, a vraća se i Lovro Majer.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Vjerojatno isto vrijedi i za Marina Pongračića, pa bi od igrača koji su sada ozlijeđeni na toj listi trebao ostati samo Josip Stanišić koji prolazi rehabilitaciju nakon operacije koljena. U konkurenciji će biti i Mateo Kovačić. On je akciju u listopadu propustio zbog rođenja djeteta.

Linker
16. listopad 2024 09:32