Jurica Jurjević

 GORAN MEHKEK Cropix
NAKON NOVE KAZNE

Oglasio se prvi čovjek HNS-a za sigurnost: ‘Često se zagovarao engleski model, ovo je upravo to‘

‘Onaj tko napravi prekršaj, on je kažnjen, sankcioniran i udaljen sa stadiona‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 01. studeni 2023. 21:31

Prvi čovjek HNS-a za sigurnost, Jurica Jurjević, gostovao je u Dnevniku Nove TV nakon što je Uefa još jednom kaznila Savez, ovaj puta zbog povika na Opus Areni djelomično praznim tribinama protiv Armenije u Maksimiru 21. studenog u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Euro 2024.

- Tražiti ćemo očitovanje Uefe, postoji mogućnost da je ovo posljednja utakmica do sljedeće jeseni koju ćemo igrati na hrvatskom tlu. Nadam se da ćemo se plasirati na Euro, postoji izvjesna mogućnost da će se određeni dio reprezentativaca oprostiti nakon Eura, bila bi šteta da se uskrati prilika svima nama gledati reprezentativce uživo. Isključiva zasluga ovome ide policiji i pravosuđu, i u Rijeci i u Osijeku, to je jedini ispravan put za rješavanje ovakvih ponašanja. Očekujemo nekih 18 tisuća dostupnih mjesta na Maksimiru, postoji mogućnost da napunimo tribinu djecom. Visok je datum, biti će hladno, pa ćemo sve uzeti u obzir - rekao je šef sigurnosti HNS-a.

Na pitanje slijedi li zatvaranje stadiona ako slično opet ponovi Jurjević je dao potvrdan odgovor.

- Pa kažem, mi smo još pod uvjetnom kaznom. Moramo kao cijelo društvo shvatiti da takvim stvarima nije mjesto na stadionu. Mi nemamo drugog načina nego nastaviti ovim putem. Često se zagovarao engleski model, ovo je upravo engleski model. Onaj tko napravi prekršaj, on je kažnjen, sankcioniran i udaljen sa stadiona. Samo tim putem mogu takve stvari nestati sa stadiona, ali i iz hrvatskog društva - zaključio je Jurjević.

Linker
09. svibanj 2024 00:16