Ivica Ivušić

 David Winter/Shutterstock Editorial/Profimedia
ODVEO NAS U FINALE

Novi junak Hrvatske nikad nije dobio priliku u europskom gigantu. Sad je najbolji vratar lige

U pet godina provedenih u Osijeku nametnuo se kao jedan od najboljih vratara Supersport HNL-a
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 23. ožujak 2024. 23:37

Hrvatska je u polufinalu ACUD Cupa nakon drame jedanaesteraca izbacila Tunis. Junak Hrvatske bio je bivši vratar Osijeka Ivica Ivušić koji je na poluvremenu zamijenio Dominika Livakovića i u raspucavanju obranio čak tri jedanaesterca.

Ivušić trenutno brani za ciparski Pafos s kojim se nalazi na petom mjestu prvenstvene tablice. Svojim obranama je jedan od najboljih pojedinaca svoje momčadi te nije dugo trebalo da ga se krene nazivati najboljim vratarom ciparske lige.

Svoju karijeru Ivušić je započeo u Rijeci prije nego što je s 14 godina za 30 tisuća eura otišao u talijanski Inter. Tamo nikada nije dobio pravu priliku te se u ljeto 2015. vratio u Hrvatsku, točnije u Istru. U Puli je dobrim predstavama zaradio angažman u grčkom Olympiacosu gdje također nije dobio pravu priliku.

Zbog toga se nakon šest mjeseci ponovno vratio u Hrvatsku, ovoga puta u Osijek. U pet godina provedenih u Osijeku nametnuo se kao jedan od najboljih vratara Supersport HNL-a čime je zaradio poziv u reprezentaciju. Ivušić je bio član brončane reprezentacije u Kataru, a do sada mu je najbolja predstava u hrvatskom dresu bila ona iz rujna 2021. kada je svojim obranama pomogao Hrvatskoj da dođe do 1:0 gostujuće pobjede kod Slovačke.

Protiv Tunisa je sjajnim obranama jedanaesteraca pomogao Hrvatskoj da izbori finale protiv Egipta. Ivušić je obranio udarce Hamze Jelassija, Seifeddinea Jazirija i Oussame Haddadija. Tako je pokazao da je Hrvatska i u odsustvu Livakovića ima sjajnog vratara za jedanaesterce.

Linker
23. ožujak 2024 23:37