Igor Barlović, Domagoj Bešlić i Nikola Brdarić reprezentaciju su u Kopenhagen došli podržati iz Samobora
 ROBERT FAJT/CROPIX Cropix
JER TAMO IGRA - HRVATSKA!!!

Najluđa navijačka priča: Iz Hrvatske u Kopenhagen došao - biciklom, i još mu je pukla guma u Austriji

U nedjelju je bila fešta, a najezda slijedi u ponedjeljak kad će se moći zapjevati ‘kol‘ko nas ima‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. lipanj 2021. 12:26

Kopenhagen je u subotu bio na nogama, Danci su slavili pobjedu nad Walesom i plasman u četvrtfinale Eura, ali sigurni smo - ako Hrvatska pobijedi Španjolsku naša fešta u ponedjeljak bit će još bolja!


Danci vole nogomet i obožavaju popiti, Kopenhagen je grad koji odiše otmjenošću, ali pun je života, špica nije jedna, špica je ovdje poveći broj, no način na koji Skandinavci iskazuju emocije ipak je decentan i “pod ručnom“ u odnosu na nas. Kad Hrvati dobivaju, to je nešto drugo...

Izravne avionske linije

Navijači Vatrenih u nedjelju su tijekom jutra “kapali“ u manjim skupinama, brojčano su bitno ojačali do večeri kad je već nastala fešta, a najezda slijedi u ponedjeljak. Samo dio je odabrao produženi vikend u Skandinaviji. Okušali su i ovdašnje plaže, tek da kažu - kupali smo se u Danskoj. Kakva god bila temperatura mora...

image
Blago Jurčević i Ivan Serdarušić iz Tomislavgrada
ROBERT FAJT/CROPIX Cropix


Glavna tema među Hrvatima bila je pozitivan test Ivana Perišića. U Kopehagen je sletio i njegov bratić Petar koji je podijelio s medijima da je Ivan u šoku, kao i svi ostali.
- Izostanak Perišića je apsolutno TOP tema među nama, koga god sreli. No, to nam ne umanjuje optimizama. Vjerujem u pobjedu, vjerujem u igrače, naći će način da dobiju i bez njega. Jedino čega se bojim je hoće li izbornik odabrati dobru postavu i pravu zamjenu - kazao nam je Marko Salečić iz Zaprešića, koji je s društvom doletio u subotu ujutro.

image
Hrvatski navijači okupljaju se u Kopenhagenu kako bi sutra bodrili Hrvatsku na utakmici protiv Španjolske.
ROBERT FAJT/CROPIX Cropix


Koga bio on stavio?
- Oršića - ispalio je kao iz puške.


I njegov prijatelj Pero Đurđević govorio nam je slično:
- Perišić je odličan igrač, ali nije nezamjenljiv. Možda će igrati Rebić, no i moj izbor bio bi Oršić.
- Ma Perišić je golem gubitak. To je zbilja sr.... - kazali su nam drugi.


Dinamova špica očito bolje kotira kod nogometnih zaljubljenika nego izbornika jer na Euru nije dosad dobio ni minutu. Čak je ostajao izvan zapisnika.
I Zagreb i Split imaju izravne zrakoplovne linije s Kopenhagenom, a već u subotu poslijepodne sletjeli su prvi čarteri.
- Došli smo zato što vjerujemo da će Hrvatska dobiti. Perišića nema, ali Ante Rebić će ovaj put zabiti Španjolskoj - uvjeravali su nas momci iz Imotskog i Beča.

image
Stefan Karapadža iz Slavonskog Broda koji radi na recepciji hostela u Kopenhagenu
ROBERT FAJT/CROPIX Cropix


Svako ima svoje viđenje, a svima je jedna želja. Da Euro, koji je u Kopenhagenu tek zaživio na pravi način potraje što duže. Ako Perija još jednom zaigrat, to će biti veliki uspjeh Hrvatske.
- Neka mladi dobiju priliku, vidjet ćete koliko ćemo tek tada biti jaki - svoje je viđenje ponudio Matej koji je stigao iz Njemačke.
- On je došao iz Hrvatske biciklom. U Austriji mu je pukla guma. To vam je priča - pokazivali su nam jednog drugog mladića koji je bježao od novinara očito nenavikao na medijsku pozornost.

image
Petar Perišić, bratić našeg reprezentativca Ivana koji zbog korone neće nastupiti u Kopenhagenu, tamo je napravio navijački covid-test
ROBERT FAJT/CROPIX Cropix


Osmijesi na koje će naići kod Danaca, život bez maski jer ovdje ih nitko ne koristi, štoviše, gledaju vas čudno ako je stavite kad ulazite u trgovinu, vraća nas u stara lijepa vremena. Njihovu pjesmu zamijenila je hrvatska...

1500 km biciklom

No, od sve danske opuštenosti atrakcija večeri u centru Kopenhagena bili su policajci. U službenom vozilu i odorama, mahali su navijačima, a onda, da show bude potpun, okrenuli se s autom triput u krug, demonstrirali vještinu i izazvali oduševljenje. Na pljesak i uzvike odgovorili su - mahanjem. Danski policajci veseljaci... To kod nas ne možete ni zamisliti. Kakvi kraljevi. Nedaleko na moru patrolirali su brodovima u dresovima svoje nacionalne vrste.


Automobila, inače, u prometu ima daleko manje nego u Zagrebu, iako je Kopenhagen sličan po broju stanovnika. Ekološko i zdravstveno osvješteni Danci su fanatici bicikliranja. Kao i naš neznani junak koji je potegnuo 1500 kilometara.

Linker
06. listopad 2024 18:56