JOE KLAMAR Afp
BRAVO, LUKA!

Modrićeva poruka glasno će odjeknuti: ‘Sada samo bez euforije! E ovako se ponaša prema hrvatskom dresu‘

Kapetan je nakon velike pobjede poslao jasnu poruku i javnosti, ali i svojoj svlačionici
Piše: AP/SNObjavljeno: 25. rujan 2022. 23:10

Kapetan Luka Modrić prvi je izašao pred kamere nakon velike 3:1 pobjede protiv Austrije u Beču i plasmana na Final Four Lige nacija.

"Odigrali smo jako dobru utakmicu, poveli smo, ali primili brzi gol. U jednom periodu utakmice bili su bolji i imali dobre dvije šanse. U drugom poluvremenu smo znali da se moramo dignuti, u konačnici smo odigrali bolje utakmicu, zaslužili pobjedu i sada smo tamo gdje smo htjeli biti. Ovo je lijep uspjeh za hrvatski nogomet", rekao je Modrić i prokomentirao ozljedu Marcela Brozovića u 18. minuti i njegovu zamjenu - Lovru Majera.

image
RONALD GORSIC Cropix

"Izlazak Brozovića nas je malo poremetio, on nam puno znači. Lovro je ušao dobro, malo mu je trebalo da uđe u utakmicu jer nije bio zagrijan. Napravili smo ono što smo htjeli, imamo Svjetsko prvenstvo pred nama, ovo nam je putokaz pogotovo zadnjih pet utakmica, i kako trebamo igrati, i kako se ponašati i odnositi prema dresu", bio je jasan hrvatski kapetan.

Ako ovako nastavimo, bit ćemo opasni za sve na SP-u?

"Imamo dobru ekipu, imamo dobre alternative, u svakom trenutku svi mogu odgovoriti na zahtjeve i to je lijepo saznanje Ne trebamo nikakve velike najave i velika očekivanja, tamo smo gdje trebamo biti, bitno da budemo ovakvi kakvi smo bili zadnjih pet utakmica, zajedno, boriti se jedan za drugoga, ne treba dizati euforiju, koja će vjerojatno biti tu, ali moramo ostati čvrsto na zemlji", poručio je Luka.

Mateo Kovačić odigrao je ješ jednu odličnu utakmicu, i on je istaknuo ‘širinu hrvatske reprezentacije‘.

"Bilo je jako teško u prvom poluvremenu, ali drugo poluvrijeme smo bili kvalitetniji i iskoristili naše prilike. Veliki je ovo rezultat, sjajna je bila atmosfera i sada se treba dobro pripremiti i napraviti još jedan dobar rezultat. Brozović je jedan od naših najbitnijih igrača, drži balans u sredini i kada je izašao nije bilo lako. Međutim, prijašnjih godina nam je falila širina, sada to imamo, kada smo svi u dobroj formi možemo odigrati fenomenalno, imamo pravu ekipu i trebamo se držati skupa, te napraviti dobar rezultat u Kataru", rekao je Kova i zahvalio sjajnim navijačima koji su napravili domaćinsku atmosferu na Prateru.

"Atmosfera je bila fenomenalna i hvala svima na tome".

Marko Livaja zablistao je i na Prateru, ušao je u 62. minuti i zabio u 69.

"Zaslužili smo ovo nakon svih utakmica, igrali smo danas protiv jakog protivnika također. Sretan sam zbog gola, na pola smo puta, imamo još dvije utakmice do trofeja i dat ćemo sve od sebe da to napravimo, imamo kvalitetu za to", rekao je Livaja i opisao situaciju kod 1:1.

"Znali smo na klupi da Danska vodi, na terenu igrači možda nisu bili svjesni tog, ali znali smo isto tako ako počnemo igrati našu igru da ćemo i pobijediti na kraju".

Linker
13. travanj 2024 12:44