ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
DAN UOČI FINALA

Modrić i Vatreni dobili upozorenje uoči okršaja s Egiptom: ‘Moraju se popraviti ili će se loše provesti‘

‘Polufinalne utakmica je bila teška, ali najvažnije je da se stekne zajedništvo‘
Piše: HinaObjavljeno: 25. ožujak 2024. 18:59

Stotinjak hrvatskih navijača u Kairu očekuje bolju igru Hrvatske u finalu protiv Egipta te osvajanje tog prijateljskog turnira na koji su stigli unatoč visokim troškovima nastalima zbog otkazivanja turnira u Abu Dhabiju.

- Moraju se malo popraviti. Ovo s Tunisom je bilo...ajde dobro. Sada bi se međutim trebali dići jer će se u protivnom loše provesti - rekao je 58-godišnji Dragan Lukić za Hinu na središnjoj tržnici u Kairu.

- Nadam se osvajanju turnira - dodao je u društvu troje hrvatskih navijača.

Hrvatska je u polufinalu pobijedila Tunis na jedanaesterce pa će u utorak odmjeriti snage s domaćinom Egiptom koji je svladao s 1-0 Novi Zeland.

image
IMAGO/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Lukić je doputovao sa suprugom iz Švedske. S obzirom da se turnir trebao igrati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i da je otkazan propale su im plaćene avionske karte, no ipak su doputovali u Egipat.

- Idemo na sve utakmice, ne mogu nas prevariti - rekao je smijući se.

Duje Škare je također već imao uplaćen let i smještaj u Abu Dhabiju, no taj 41-godišnjak iz Solina je odlučio bodriti Hrvatsku u Kairo unatoč dodatno potrošenom novcu

- Nisam htio odustati od puta - napomenuo je.

- Turnir u Abu Dhabiju je otkazan jer očito novac igra veliku ulogu - dodao je.

Egipat je u posljednji trenutak preuzeo domaćinstvo a organizacija mu nije kvalitetna.

Škare je putovao iz Solina preko Engleske, Bugarske i Ujedinjenih Arapskih Emirata do Egipta.

Hrvatski nogometni savez (HNS) je izvijestio da će samo hrvatski navijači moći prisustvovati treningu reprezentacije Hrvatske u 20 sati po lokalnom vremenu. Time im se nastoji odužiti zbog otkazivanja turnira u Abu Dhabiju. Neki navijači su bili na polufinalu i otišli, no neki još uvijek pristižu u Kairo. U HNS-u ih očekuju oko 100 dok sami navijači procjenjuju da će ih biti do 70.

- Polufinalne utakmica je bila teška, ali najvažnije je da se stekne zajedništvo pa ostvari dobar rezultat na Europskom prvenstvu u Njemačkoj - rekao je Škare koji je bio i na nedavnim gostovanjima u Latviji i Walesu.

Jedan navijač i Zagreba, koji je zamolio za anonimnost, rekao je da mu se činilo da Hrvatska nije motivirana na ovom prijateljskom turniru.

- Imam osjećaj da im nije drago što su morali dolaziti ovamo i da to žele samo odraditi - rekao je.

- No nadam se da će pobijediti protiv Egipta i osvojiti turnir.

Linker
25. travanj 2024 20:20