GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
VELIKA ŽELJA NAVIJAČA

Mislav Oršić o mogućem povratku u Dinamo: ‘To je moj klub, nikad se ne zna...‘

‘Dinamo je najkvalitetnija momčad u Hrvatskoj i mislim da će to na kraju izvući‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. studeni 2023. 16:46

Mislav Oršić dobro se oporavlja od ozljede križnog ligamenta koljena i živi u nadi da će zaigrati za Vatrene na Euru u Njemačkoj.

- Teška je ozljeda i dug oporavak, ali sve ide odlično. Počeo sam lagano trenirati i na terenu, sad mi je puno lakše to podnijeti jer imam osjećaj da sam se vratio nogometu i lopti. Nije više samo teretana, pumpanje mišića i terapije... Sve ide svojim tijekom – kazao je Oršić koji je cijelu 2023. godinu po pitanju reprezentacije bio gledatelj.

- Teško mi je gledati nogomet jer zapitam se gdje sam ja, a gdje su drugi. Pratio sam sve, naša reprezentacija je uvijek bila najbolja kad je bilo najpotrebnije, tako je zaključila i ove kvalifikacije. U prošlim kvalifikacijama za Katar također smo odlučivali sve u zadnjoj utakmici i izborili Rusiju, jednako je bilo i sada. Bio sam siguran da ćemo uspjeti.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Kako mu je bilo gledati Dinamo koji ima tešku polusezonu?

- Slično kao i reprezentaciju. Dinamo je najkvalitetnija momčad u Hrvatskoj i mislim da će to na kraju izvući. Znalo je biti tako i prijašnjih godina, u sezoni 2021/22. također smo bili u prvom dijelu prvenstva loši, treći-četvrti, a potom smo osvojili naslov prvaka. Nije lako igrati na dva fronta, čim jedan ili dva rezultata nisu dobra odmah mediji počnu pisati naveliko o tome i to uđe u psihu igrača. Utječe na samopouzdanje, ali moraju biti jaki i izdržati.

Puno se komentira da Dinamo nije našao prave zamjena za asove koji su otišli. Vidite li svojega nasljednika u Maksimiru ili ga nema?

- To je teško pitanje. Sad su igrali Vidović i Špikić. Imaju veliki potencijal, iako javnost sve gleda kroz rezultate i poziciju na ljestvici. Vidjet će se na kraju sezone. Kad Dinamo bude prvi onda će mediji pisati kako su dobro igrali i koliko su golova zabili.

Oršić je pod ugovorom s turskim Trabzonsporom iako zbog ozljede na pripremama za njega nije zaigrao u službenoj utakmici. U međuvremenu trener više nije Nenad Bjelica koji ga je doveo, on je već u Union Berlinu, a Trabzonspor vodi Abdullah Avci.

- Čuo sam se s trenerom prije mjesec dana, rekao je da se u mojem statusu ništa ne mijenja, da jedva čeka da se vratim. Problem je što trener ne govori engleski jezik pa moram vidjeti kako ćemo komunicirati.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Na treningu u Maksimiru kraj njega je bio fizioterapeut u Dinamovoj opremi. Navijači bi ga rado vidjeli opet u plavom dresu. Je li to samo želja ili ima nešto u tome?

- Ne. Nema. Jako puno ljudi voli Dinamo, taj fizioterapeut je bio junior Dinama pa mu je još od tada ostao šuškavac. Opet, Dinamo je moj klub i nikad se ne zna što će biti u budućnosti.

Postoji li u vašim planovima Euro 2024.?

- Normalno. To mi je jedan od velikih ciljeva. Prvo da se dovedem u red, da budem zdrav, a onda ćemo vidjeti.

Što očekuje od Hrvatske na Euru?

- Reprezentacija ima jako puno kvalitetnih igrača što su i pokazali. Samo da budemo svi zdravi do Eura, bude li tako, i budemo li u TOP formi, možemo puno.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Oršić je zajedno s Brunom Petkovićem (razgovor pročitajte OVDJE) promovirao kazališnu predstavu "Raspucavanje" koja govori o trojici klinaca koji su u školi u kazni i ne mogu gledati utakmicu Hrvatska – Brazil na Svjetskom prvenstvu u Kataru. U tom susretu Oršić je imao golemu ulogu. Ušao je s klupe u 114. minuti umjesto Brozovića, asistirao za pogodak Bruni Petkoviću te kao zadnji zabio jedanaesterac za pobjedu 4:2 i polufinale.

- Brazilci su se sporo vraćali u obranu u toj akciji kod našeg gola. Njihov desni bek je otišao naprijed, vidio sam Petkovića samoga na 16 metara. Cijela ta utakmica mi je u magli, bio sam bolestan prije toga, nisam bio na treningu dan prije susreta, nemam dojam pripreme. Kad sam ušao u igru mislio sam da ću imati jednu loptu i otvorila se ta polukontra. Gledao sam samo da pokušam Bruni dati što mirniji pas jer teren nije baš bio tepih, da mu dođe što bolja. Tek sam poslije shvatio da smo pobijedili Brazil i što to znači.

Je li razmišljao da puca?

- Ne, vidio sam da je Petković cijelo vrijeme sam.

Kako mu se čini predstava?

- Mislim da će biti zanimljiva. Moram priznati da nikad nisam bio u kazalištu, to je katastrofa, žena mi je govorila da odemo u Ludu kuću, ali obećavam da ću krenuti. Volio bih stvarno pogledati ovu predstavu da vidim kako će to izgledati.

Pitali smo ga na kraju za njegov pogodak s bijele točke jer lopta je završila tik uz vratnicu. Je li to bio cilj?

- Je, tamo sam gađao, ali moram reći što se prije toga zbivalo. Zamislio sam da ću pucati po sredini, međutim prije mene su Vlašić i Majer šutirali po sredini i rekao sam sam sebi – ne može biti i treći udarac po sredini. Zato sam odabrao stranu i sve je dobro završilo.

Linker
25. travanj 2024 18:57