DAMIR SENCAR Afp
RIJEČ ŠPANJOLSKOG NOVINARA

‘Luka Modrić ima sve manje prijatelja, a Hrvatska je posljednja kojoj to uspjelo protiv Španjolske...‘

Jose Felix Diaz, novinar Marce, analizirao je stanje u nogometnoj reprezentaciji Hrvatske
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. lipanj 2021. 16:11

''Dobra stvar za Hrvatsku je što se novi i mladi talenti pojavljuju na obzoru, a to pokazuje da je natjecanje onima koji su rođeni u toj mediteranskoj zemlji u genima. Međutim, neočekivani udarac zbog gubitka Perišića ostavlja Luku Modrića bez jednog od onih koji su stigli do finala Svjetskog prvenstva.''

Autor ističe kako Hrvatska u velikoj mjeri ovisi o talentu svojih veterana, osobito na Perišiću i Modriću.

''Realov igrač je vođa, Dalićeva produljena ruka na terenu. Modrić predstavlja nogomet u njegovoj najčišćoj esenciji, s 35 godina je najbolji igrač u svojoj reprezentaciji, slično statusu kakvog ima i u Realu.''

Diaz napominje kako je u redovima Vatrenih ostalo tek 12 igrača koji su prije tri godine u Rusiji osvojili svjetsko srebro te da Modrić ima sve manje 'prijatelja'.

''Samo četvorica igrača iz finala protiv Francuske nadaju se da će započeti utakmicu sa Španjolskom nakon izostanka Perišića i Lovrena. Vida, Brozović i Modrić bili su u Moskvi i mogu igrati u Kopenhagenu. Vrsaljko i Rebić bili su starteri u prve dvije utakmice, ali su protiv Škotske nestali iz početne jedanaestorice. Hrvatska je ranije izgubila teškaše poput Rakitića, Mandžukića i Subašića te je započela s obnovom momčadi, ali je zadržala i klasičan okus s par iskusnijih igrača''.

Autor piše kako bi Rebić ili Kramarić zajedno s Vlašićem, Petkovićem, Brekalom i Budimirom trebali donijeti opasnost u suparnički kazneni prostor te na kraju naglašava zanimljiv podatak:

''Hrvatska je posljednji suparnik koji je protiv Španjolske postigao više od dva pogotka. Od tada je prošlo 28 utakmica''.

Linker
06. listopad 2024 22:37