SRDJAN VRANCIC/CROPIX
INTERVJU ZA SKY

Lovren najavio Euro, ali se i prisjetio teških dana: ‘Ja i moja obitelj dobivali smo prijetnje smrću...‘

‘Hrvatska može otići do finala, znamo što nam sve treba za utakmice s najboljima‘
Piše: SNObjavljeno: 10. lipanj 2021. 16:49

Društvo sa Sky Sportsa odlučilo je izabrati jednog Vatrenog i u razgovoru s njim najaviti Europsko prvenstvo, kao i nedjeljnu utakmicu Engleske i Hrvatske na Wembleyju. Ugledni britanski medij za tu je prigodu izabrao jedno na 'Otoku' vrlo poznato lice pa su tako okrenuli broj nekadašnjeg igrača Liverpoola Dejana Lovrena.

"Sviđa nam se što smo 'dark horse' ovog natjecanja i što zapravo nitko ne računa na nas. U takvim smo situacijama najbolji. Sve će ovisiti o malim detaljima kao što se dogodilo i 2018. na Svjetskom prvenstvu. Bitno je kako će se razvijati atmosfera, kako ćemo proći kroz prvu, a zaim i dugu utakmicu", rekao je u uvodu Lovren.

U jednom je trenutku novinar Sky Sporta pitao Dejana može li Hrvatska otići do samoga kraja, do titule europskih prvaka?

"Naravno da može jer već znamo kako je to otići do finala, do samoga kraja, a znamo i što nam sve treba da bi se nadmetali s najboljim momčadima. Promijenili smo puno igrača u posljednje dvije-tri godine, ali mislim da ove mlađe generacije razumiju da bez napornog rada i borbe za nacionalnu momčad nećete postići puno toga", odgovorio je senator Vatrenih.

Hrvatska, kao što smo naveli, natjecanje otvara na Wembleyju u 15 sati. Protivnik je Engleska s kojom smo nakon one povijesne pobjede u Rusiji odigrali dva susreta u Ligi nacija. Prvi odigran u Rijeci završio je bez pobjednika (0-0), dok su u onom drugom na Wembleyju Englezi slavili s 2-1.

"Engleska ima nevjerojatno talentiranu momčad. Kada pogledate te igrače i kako oni igraju u ovim trenucima... to je poprilično zastrašujuće. Ali, ne smijete zaboraviti da Hrvatska isto ima dosta velike igrače koji su u sjajnoj formi. Mislim da je ovo bila za sve nas najbolja sezona (pojedinačno) jer smo osvojili puno trofeja."

Osim se Englezima, Hrvatska u skupini D igra i s Češkom te Škotskom.

"Škoti su pokazali kvalitetu sličnu Hrvatima, oni se bore svim srcem. Oduvijek su bili nacija koja daje 100 posto od sebe čak i ako se stvari ne odvijaju po planu. Bit će i to teška utakmica. Moj bivši suigrač Andy Robertson se vraća u dobru formu, stoga definitivno mislim da se radi o snažnoj momčadi."

Lovren se ovom prigodom prisjetio i svoje karijeru Liverpoolu, ali ne samo onih najljepših trenutaka, već i dana kada je bio na udaru navijača. Suočavao se tako s vremena na vrijeme s uznemirujućim porukama na društvenim mrežama, između ostalog, i s neugodnim prijetnjama.

"Moja obitelj i ja dobivali smo prijetnje smrću i to je bilo zaista uznemirujuće. A kada samo pogledate tko je to pisao... pa to su bila djeca od 14-15 godina. Definitivno bi za takve stvari trebala postojati kazna. Gledajte, sve počinje u školi. Ako to tamo ne naučite, ako ne razumijete što točno pište, onda ne znate možete li povrijediti nečije osjećaje ili nekoga dovesti u opasnu poziciju. Pogotovo se takve stvari događaju s današnjim rasizmom. To jednostavno nije u redu i to treba zaustaviti. Kako? Na to nemam odgovor", komentirao je Lovren.

Linker
27. travanj 2024 05:45