ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SOLIDAN ŽDRIJEB

Hrvatska saznala protivnika u dodatnim kvalifikacijama za Euro, evo tko stoji na putu Oliću i društvu

Hrvatska će prvu utakmicu igrati 14. studenog dok je uzvrat pet dana kasnije
Piše: SNObjavljeno: 17. listopad 2024. 12:41

Mlada reprezentacija Hrvatske u utorak je bila bolja od Grčke (3:2) u Koprivnici i tim je rezultatom izborila dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025. godine.

Danas je održan i ždrijeb spomenutih kvalifikacija, a tamo će Hrvatska U21 vrsta snage odmjeriti protiv Gruzije.

Utakmice su na rasporedu 14. i 19. studenog.

Hrvatska je zaradila play-off za Euro ostvarivši ukupno 22 boda, odnosno drugo mjesto u G skupini na račun sedam pobjeda, jednog remija i dva poraza. S druge strane, gruzijska selekcija dolazi s drugog mjesta skupine C, gdje su gledali u leđa Nizozemskoj s maksimalnim bodovnim učinkom.

Gruzijci su pisali pobjede protiv Gibraltara (dvaput po 2:0), Moldavije (1:0 i 3:0), Sjeverne Makedonije (1:0 i 2:1), remi sa Švedskom (0:0) te poraze od Nizozemske (0:3 i 1:3) i Švedske u (2:3). Prema Transfermarktu, njihova momčad s posljednje prijavljenim kadrom vrijedi nešto više od 13 milijuna eura, dok mladi Vatreni u kadru Ivice Olića drže cijenu na nepunih 55 milijuna.

Ostali parovi doigravanja su Finska - Norveška i Belgija - Češka. Plasman na Euro dosad su izborili Slovačka kao domaćin, Engleska, Danska, Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovenija, Španjolska i Ukrajina.

Linker
17. listopad 2024 14:10