Brennan Johnson

 PRESSINPHOTO SPORTS AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pressinphoto Sports Agency/alamy/alamy/profimedia
MORAT ĆE BEZ NJEGA

Glavna zvijezda Walesa ne dolazi u Split, protivnici Vatrenih u problemima uoči okršaja na Poljudu

‘Njegov napredak u zadnje dvije godine je impresivan‘, govorio je velški izbornik prije par dana
Piše: Andro PolićObjavljeno: 24. ožujak 2023. 15:11

Dok se Wales priprema za život nakon Garetha Balea, samo dan prije prvog izazova u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo pretrpjeli su težak udarac. Suparnik Hrvatske na Poljudu u subotu navečer (20:45) neće moći računati na Brennana Johnsona (21), trenutačno svog (po)najboljeg topnika, koji nije niti doputovao u Split.

Napadač Nottingham Foresta vuče ozljedu prepone, koja će, kako sada stvari stoje, biti prepreka za njegov nastup. Problem je nastao 11. ožujka u utakmici protiv Tottenhama, ali unatoč ozljedi zaigrao je i šest dana kasnije protiv Newcastlea. U tekućoj sezoni Premier lige strijelac je bio sedam puta, uz dvije asistencije, dok je u Liga kupu mrežu tresao dvaput.

Prije samo nekoliko dana, velški izbornik Rob Page nahvalio je svoju uzdanicu u napadačkoj liniji.

- On je definitivno jedan od najboljih brzih napadača u Premier ligi. Nevjerojatan je. Trenutno ima manjih problema s ozljedom, ali mislim da je to samo pitanje zamora jer ima punu minutažu u Nottinghamu. Trebao bi biti spreman za utakmicu protiv Hrvatske. Njegov napredak u posljednje dvije godine stvarno je impresivan - bio je optimističan Page, ali čini se kako će se morati okrenuti drugim opcijama za Vatrene.

Linker
14. travanj 2024 02:41