FRANCK FIFE
SVA SILA KOMPLIMENATA

Francuzi nisu mogli prestati pričati o Luki Modriću: ‘On je veliki igrač, njegov povratak sve mijenja!‘

‘Cijenim ga i kao osobu. Naravno, da razmišljam o njemu kada slažemo taktiku za utakmicu‘
Piše: HinaObjavljeno: 13. listopad 2020. 17:56

Aktualni svjetski prvaci stigli su u Zagreb s nizom od 11 susreta bez poraza. Posljednji poraz "Tricolori" su doživjeli u lipnju 2019. u Istanbulu od Turske (0-2) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Usprkos porazu Francuska je osvojila prvo mjesto u skupini ispred Turske izborivši EURO. Nakon Istanbula, Francuzi su upisali devet pobjeda i dva remija, protiv Turske, te u nedjelju protiv Portugala.

Francuski izbornik Didier Deschamps se nada kako će se njihova serija nastaviti i u Zagrebu. Nije želio govoriti o sastavu, niti u kojoj će se formaciji suprotstaviti domaćinu.

image
FRANCK FIFE

"Smatram kako je ovo vrijeme od rujna do studenog idealno vrijeme za isprobavanje više varijanti igre i analizu taktike. Iskušavao sam više varijanti zbog EURO-a, iz utakmice u utakmicu pronalazim nove odgovore. To iziskuje dovoljno vremena, ali snalazimo se," kazao je.

U odnosu na zadnji francusko – hrvatski ogled, u redove "Vatrenih" vraća se Luka Morić. Deschamps je bio prepun pohvala za veznjaka Real Marida.

"Modrić je veliki igrač, Hrvatska je s njim daleko jača i opasnija. On je lider, tehnički sjajan igrač i nije slučajno osvojio Zlatnu loptu. Cijenim ga i kao osobu. Naravno, da razmišljam o njemu kada slažemo taktiku za utakmicu."

Raduje ga i povratak navijača na tribine.

"Povratak navijača je dobar za igrače, treba to gledati s vedrije strane. Nije na nama da propitujemo ako su hrvatske vlasti dozvolile 7.000 gledatelja na tribini."

Francuske novinare je najviše zanimalo kakvo je stanje Antoinea Griezmanna koji u zadnje vrijeme igra daleko ispod očekivanja.

"U posljednje vrijeme smo nekoliko puta razgovarali o tome gdje mu najviše odgovara, to je u sredini terena. Može igrati i na poziciji ofenzivnog veznog," kazao j francuski strateg.

Nije želi otkriti hoće li u francskom napadu zaigrati Olivier Giroud koji je nastupio u zadnje dvije utakmice.

"Igrao je posljednje dvije utakmice i on je na raspolaganju za utakmicu protiv Hrvatske. Dostupan je kao i svi ostali. Razmišljam o svemu, svi igrači koji su ovdje knkuriraju za sastav, ovo je ipak međunarodna utakmica," poručio je na kraju.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Lloris: Ispred nas je velika utakmica

Ispred nas je velika utakmica. Hrvatskoj je to zadnja prilika da se vrati u igru za prvo mjesto, a mi očekujemo pozitivan rezultat. Bit će to velika utakmica, kazao je vratar francuske reprezentacije Hugo Lloris uoči sutrašnjeg maksimirskog ogleda u Ligi nacija.

Jedinicu londonskog Tottenhama raduje što će se na tribinama okupiti 7.000 gledatelja, što je više nego što vlasti dozvoljavaju u Francuski i Engleskoj.

"Nogomet se igra radi navijača i raduje me njihov povratak na tribine, bez obzira na njihov broj. Uvijek me raduje kada igramo pred navijačima."

U posljednjem susretu Francuzi su slavili sa 4-2, baš kao i u finalu SP-a u Rusiji. No, u odnosu na pariški susret u redove hrvatske vrste vraća se Luka Modrić.

"Modrićev povratak će promijeniti odnose, on je važan igrač za Hrvatsku. Naš protivnik voli držati loptu i očekujem veliku bitku na sredini terena," kazala je Lloris.

Osvrnuo se i na nedavni dvoboj protiv Portugala koji je završio bez golova.

"Bila je to teška utakmica, nismo imali previše prostora, ali dobro smo igrali u obrani. Nismo imali previše vremena za razmišljanje o tom susretu jer smo se morali okrenuti prema Hrvatskoj."

Lloris je komentirao i igre svog suigrača Antoinea Griezmana koji nikako da dosegne pravu formu.

"Ne možemo Griezmanna dovoditi u pitanje. Svaki igrač ima dobrih i loših dana, a znamo koliko je on napravio za našu reprezentaciju," poručio je Lloris.

Linker
06. listopad 2024 15:30