TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
INCIDENT U KATARU

FIFA odredila kaznu zbog neprimjerenog transparenta uoči borbe Vatrenih za broncu, evo koliko iznosi

Ovo je druga kazna koju je Hrvatski nogometni savez zaradio zbog ponašanja navijača u Kataru
Piše: SNObjavljeno: 01. veljača 2023. 16:09

Hrvatski nogometni savez (HNS) na službenoj stranici u srijedu je informirao javnost o FIFA-inoj kazni u iznosu od 5000 švicarskih franaka zbog incidenta uoči utakmice za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru između Hrvatske i Maroka. Kratko priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

- Disciplinska komisija Fife donijela je odluku o kazni Hrvatskom nogometnom savezu zbog ponašanja nekolicine pojedinaca prije utakmice za treće mjesto FIFA Svjetskog prvenstva protiv Maroka. HNS je kažnjen s 5.000 švicarskih franaka zbog neprimjerenog ponašanja nekolicine pojedinaca (korištenje transparenata neprimjerenog sadržaja) prije utakmice protiv Maroka, odigrane 17. prosinca - stoji na službenoj stranici HNS-a.

Podsjetimo, na tribinama stadiona Khalifa International uoči ogleda Hrvatske i Maroka pojavila se zastava neprimjerenog sadržaja, zbog čega je FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a 13. siječnja ove godine.

- HNS je prijavljen zbog navijačke zastave koja je izvješena 55 minuta prije utakmice te je uklonjena deset minuta kasnije, a zbog čijeg je sadržaja HNS prijavljen za kršenje Disciplinskog pravilnika Fife - glasilo je tada priopćenje HNS-a.

Ovo je druga novčana kazna za HNS kao rezultat Svjetskog prvenstva u Kataru. Prva je iznosila 50.000 švicarskih franaka zbog neprimjerenog ponašanja određenih navijača (neprimjereno skandiranje i korištenje transparenta s neprimjerenim sadržajem) tijekom utakmice skupine s Kanadom.

FIFA je nakon te utakmice pokrenula postupak na temelju članaka 13. i 16. Disciplinskog kodeksa FIFA-e nakon što je kanadski vratar Milan Borjan bio izložen, kako su smatrali, uvredljivim transparentima, pjesmama i verbalnim uvredama tijekom pobjede Hrvatske nad Kanadom 4:1.

Linker
18. travanj 2024 04:35