DAMIR SENCAR Afp
VATRENI TRENING

Evo što je pokušao Dalić uoči Engleza! Gvardiol startao ispred Barišića na treningu sa stotinu rošada

Pretposljednji trening prije sutrašnjeg popodnevnog leta u London
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. lipanj 2021. 22:43

Pretposljednji trening prije leta u London Zlatko Dalić nije iskoristio za klasično uigravanje startne postave, poigrao se sa sastavom. Možda je to i zbog promatrača od kojih ne mogu dovoljno sakriti teren, unatoč svim novim ogradama koje su naljutile jednog starijeg domaćeg čovjeka.

- Zagradili su se kao Lepoglava. Zašto nam ne daju da ih gledamo - žalio se.
Desetak ih je bilo posebno uporno, a jedan se isticao. Morali smo ga spašavati jer se skoro razbio s biciklom.
- Sve sam obišao, oko cijelog stadiona, nigdje ih ne mogu gledati iz bliza - kazao nam je.

Čiji ste špijun? Češki? Ili Engleski? Dobacili smo iz zezancije. Pogledao je, zastao.
- Ne razumijem što pitate - kao da se stresao.

Špijunirate li za Češku ili nekoga drugoga, ponovili smo.
- Ne govorim dobro hrvatski jezik. Samo njemački - uzvratio je, dakako, na hrvatskom i s takvim nastupom čak pomalo pobudio sumnju. Djeluje kao turist, ne kao špijun, ali kad su natjecanja kao europska prvenstva u pitanju nikad ne znate. Jednom smo potvrđeno uhvatili kamerunskog skauta u Bad Tatzmannsdorfu uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu, kako krijumice prati treninge Vatrenih. Radilo se o Nijemcu prijatelju kamerunskog izbornika Volkera Finkea. Izbornik Niko Kovač tada je sve novinare za to nagradio da mogu gledati cijeli trening.
Je li Dalić vrtio sastav svjestan da je sve “Big Brother“ ili da još nekim igračima ponudi kap raspoloženja, samo on zna. Dugo su igrali na dva gola i pala su tek dva pogotka, zabili su ih Ivanušec i Rebić. Je li to pokazatelj da su i na treningu jalovi ili da se obrana ustabilila? I pesimisti i optimisti mogu naći svoj odgovor.

Počeo je s postavom Livaković - Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol - Brozović - Kramarić, Modrić, Kovačić, Perišić - Rebić. Kasnije je Barišić ušao umjesto Gvardiola, a u napad Budimir i Ivanušec, dok su drugu ekipu prešli Kramarić i Rebić. Tada je Ivanušec prvi pogodio mrežu... Do kraja je bilo “stotinu“ pretumbacija.

Ništa to ne znači po pitanju jedanaestorice koja će zaigrati na Wembleyju. Po svemu sudeći bit će Livaković - Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Barišić - Brozović - Rebić, Modrić, Kovačić, Perišić - Petković. Iako ne treba zaboraviti da je na ranijim treninzima šansu dobivao i Vlašić umjesto Petkovića, tako da je Rebić bio centarfor. Pazi se da ne bude ozljeda, na kraju su vježbali i šut, iako je realizacija najviše stvar koncentracije i talenta.
Vjerujemo da je Dalić odagnao sve dvojbe, da je stategija za London spremna, a što će donijeti?
- Stavit ću na Hrvatsku sto kuna - kazao nam je jedan od promatrača. Ajde da čujemo riječi optimizma. (da)

Linker
19. travanj 2024 12:33