BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
STRUČNI KOMENTATOR JL

‘Do poluvremena nismo napravili ništa! Priprema je bila loša, a nakon penala bili smo izbačeni...‘

Bivši stoper Rijeke i Dinama, Damir Milinović komentira utakmicu Hrvatske i Češke.
Piše: Damir MilinovićObjavljeno: 19. lipanj 2021. 12:30

Nažalost, izvukli smo samo jedan mršavi bod koji nas doduše ostavlja u igri za prolazak, ali naša igra nimalo ne obećava. Osobito to vrijedi za prvo poluvrijeme kada smo djelovali gotovo neambiciozno. Bilo je to previše sporo i bezopasno da bi urodilo nekim plodom. Izuzev prigode koju je imao Rebić i one uigrane akcije kod udarca iz ugla, nismo gotovo ništa napravili u prvih 45 minuta. Nismo ni ulazili u prostor kako bi stvorili nekakav pritisak, nismo bili ni dovoljno agresivni, jednostavno pustili smo Česima da diktiraju ritam.

Bilo je tu nekih sitnih nepravdi, ali znali smo kako Česi igraju. Znali smo da nisu virtuozi, da idu do krajnjih granica, da su spremni i na provokacije. Ušli smo olako u ovu utakmicu koja je bila jako važna i trebala nam otvoriti put prema prolasku skupine i onda se dogodio taj nesretni penal koji nas je dodatno presjekao. Poslije toga bili smo potpuno izbačeni s terena.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Nastavak je donio puno bolju igru. Barem pola sata Hrvatska je izgledala onako kako smo očekivali i željeli. Uspjeli smo brzo doći do pogotka za izjednačenje koji nam je ulio nadu i pokazao kako moramo igrati protiv Čeha, ali nakon toga kao da nismo imali dovoljno snage ni želje za nešto više. Ulazaka Petkovića, Vlašića i Ivanušeca unio je živosti, postali smo opasniji i bilo je to uistinu puno bolje u odnosu na prvi dio, ali ne i dovoljno da bi napravili preokret i došli do sva tri boda koja bi nam omogućila da se mirno pripremamo za Škote.

Teško se oteti dojmu da ni priprema za Čehe nije bila najbolja. Igra s Rebićem, Kramarićem i Brekalom nije se pokazala dobrom taktikom. Nismo uspijevali napuniti njihovih 16 metara ni stvoriti pravi pritisak na zadnju liniju. Česi su s lakoćom izlazili i iznosili loptu iz svoje polovice, osobito u prvom dijelu, a istodobno nas prisiljavali na igru dugim loptama što je njima s visokom postavom išlo na ruku.

Ovo je još jedna pouka iz koje treba izvući dobre zaključke kako bi se na pravi način pripremili za Škote, za taj posljednji vlak koji vodi u nastavak turnira. Treba zaboraviti na rangove i pripremiti se za iscrpljujuću borbu jer Škoti su fizički jaki, imaju karakter i entuzijazam.

Linker
16. travanj 2024 17:48