Screenshot: YouTube
KOLIKO KOMPLIMENATA

Dani Olmo nahvalio Hrvatsku i Hrvate, pa progovorio po ‘naški‘: ‘Imaju veliko srce i igraju s ponosom!‘

Zanimljivu službenu presicu uoči okršaja s Hrvatskom odradio je danas Dani Olmo.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. lipanj 2021. 13:28

Dani Olmo bio je danas glavna zvijezda u najavi velikog okršaja Hrvatske i Španjolske. Bivši dinamovac koji je prije nekoliko dana ekskluzivno za SN najavio osminu finala u Kopenhagenu, danas je to odradio na službenoj presici španjolskog nogometnog saveza, uz veliko zanimanje hrvatskih i španjolskih medija.

Još se ne zna hoće Dani biti u prvih 11 Luisa Enriquea na Parkenu.

"Na raspolaganju sam momčadi, izborniku, osjećam se dobro i spreman sam. I neki dan sam mogao igrati, ali momčad je uvijek na prvom mjestu i sve sam podredio tome da pomognem kolektivu", rekao je Olmo pa dao brojne komplimente Hrvatskoj:

"Posebnost hrvatske momčadi je zajedništvo, oni su cjelina. Imaju sjajne igrače kao što su Modrić i Kovačić, ali kad bih morao istaknuti nekoga, to bi bio Petković. On uvijek zablista u velikim utakmicama".

Je li ga izbornik Enrique pitao za savjete u vezi Hrvatske?

"Nije me pitao jer on jako dobro poznaje hrvatsku reprezentaciju. Svi mi znamo koliko je jaka Hrvatska, i znamo što su napravili. Kad je bilo najbitnije, pobijedili su i prošli dalje", rekao je Olmo pa se nakon pitanja hrvatskih novinara prebacio na hvatski jezik.

"Za mene je ovo posebna utakmica, kao da je finale Eura. Prvi put igram protiv Hrvatske i svojih bivših suigrača iz Dinamu. Dobio sam i jako puno poruka iz Hrvatske, od prijatelja, suigrača, novinara..., i bio sa presretan zbog toga. Poručuju da mi žele najbolje, ali samo samo da ne dobijem u ponedjeljak. Smijem se na to, jedva čekam da počne", rekao je Olmo, koji nije sudjelovao u demoliranju Slovačke (5:0).

Ali ako zabije Hrvatskoj, neće se suzdržavati. Hoće li slaviti gol?

"Mislim da hoću. Bit će to za mene dobar...kak se kaže... filing! Mislim da je fer da slavim, da se veselim u takvoj situaciji. U ovoj utakmici nema favorita vjerujem da ćemo mi proći u osminu finala".

Evo kako Olmo vidi sudar u sredini terena i borbu za posjed lopte o kojem se toliko govori uoči utakmice.

"Hrvati igraju dobro s loptom, ne idu samo u kontranapade, igraju dobro kada imaju loptu. Hrvatska ima igrače kao što su Luka Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović. Mi ćemo trebati igrati kao i do sada s loptom, a ako Hrvataka bude imala što manji posjed lopte, to će biti dobro za nas".

Kako doživljava Hrvate nakon pet godina života i rada u Hrvatskoj, bilo je pitanje španjolskih novinara.

"Hrvati obožavaju nogomet i jako su natjecateljski raspoloženi. Možda nisu velika nacija kao mi, Francuska ili Njemačka, ali imaju veliko srce i s ponosom igraju za svoju zemlju", kazao je pa otkrio da se čuo sa svojim bivšim suigračima iz Dinama Livakovićem i s Gvardiolom.

"I oni su mi rekli da jedva čekaju utakmicu, ja znam dobro Livakovića i on zna mene zna, jedva čekam da se vidimo", zaključio je sjajni igrač Leipziga.

Linker
06. listopad 2024 18:50